HavaForumu
Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - Yazdırılabilir Versiyon

+- HavaForumu (https://havaforumu.com)
+-- Forum: Bölgesel Tahminler (https://havaforumu.com/forum-10.html)
+--- Forum: İzmir, Aydın, Muğla, Manisa (https://havaforumu.com/forum-55.html)
+--- Konu: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları (/thread-52.html)

Sayfalar: 1 2

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - SicakDalga07 - 18.05.2025

Yangın dönemi maddesi için teşekkürler, bu benim de takıldığım konu. Bir öneri: nem eşiğini %20 yerine %25 yapalım mı? Antalya-Muğla hattında %22 nem ve 35 km/s rüzgarla da çok kötü günler yaşadık. Eşik düşük olursa insanlar uyarıyı geç yazıyor.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - SinoptikAyse - 18.05.2025

(18.05.2025, 03:08)SicakDalga07 Yazdı: Yangın dönemi maddesi için teşekkürler, bu benim de takıldığım konu. Bir öneri: nem eşiğini %20 yerine %25 yapalım mı? Antalya-Muğla hattında %22 nem ve 35 km/s rüzgarla da çok kötü günler yaşadık. Eşik düşük olursa...
Makul. MGM'nin kendi yangın meteorolojisi ürünlerinde de %25-30 bandı 'yüksek risk' başlangıcı olarak geçiyor. Eşiği %25 olarak güncelledim. Rüzgar eşiğini 40 km/s'de bırakıyorum çünkü 30-35 km/s Ege yazında neredeyse her gün var, uyarı anlamını yitirir.

Başlık güncel; yeni soru olursa açık kalır.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - barank - 23.01.2026

(18.05.2025, 03:08)SicakDalga07 Yazdı: Yangın dönemi maddesi için teşekkürler, bu benim de takıldığım konu. Bir öneri: nem eşiğini %20 yerine %25 yapalım mı? Antalya-Muğla hattında %22 nem ve 35 km/s rüzgarla da çok kötü günler yaşadık. Eşik düşük olursa...
Yağmur yağıyor, çocuklar su birikintilerinde zıplıyor; iyi ki mevsim var.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - MuglaliSeyma - 23.01.2026

Muğla şu an 2°C, ince ince kar serpiştiriyor.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - bilgin99 - 24.01.2026

(23.01.2026, 14:08)barank Yazdı: Yağmur yağıyor, çocuklar su birikintilerinde zıplıyor; iyi ki mevsim var.
Kar kalınlığı bizim tarafta 15 santimi geçti, köpekler mutlu.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - barank - 28.01.2026

Doğru diyorsun, İzmir bu işten karlı çıkacak gibi. ❄️

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - barank - 20.02.2026

İlk kar 20 Şubat tarihinde düştü, geçen yıla göre üç hafta erken.

ECMWF yağış tipini İzmir için sulusepken olarak veriyor.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - yildirimv - 10.04.2026

Yüksek kesimlerde kar var mı, yola çıkmadan bilmek istiyorum.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - ozane - 27.09.2026

Sağanak bastırınca herkes durağa koştu, şemsiyesi olan yoktu.

RE: Ege Bölge Gözlem Formatı: Kıyı / İç Kesim Ayrımı ve Rüzgar Kuralları - ozane - 27.09.2026

Rüzgar biraz hafifledi ama dalgalar hala 4-5 metre, sahile yaklaşmayın.

Evet, Ege tarafında durum tam da böyle.