HavaForumu
Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - Yazdırılabilir Versiyon

+- HavaForumu (https://havaforumu.com)
+-- Forum: Bölgesel Tahminler (https://havaforumu.com/forum-10.html)
+--- Forum: İç Ege ve Batı Akdeniz (https://havaforumu.com/forum-56.html)
+--- Konu: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) (/thread-69.html)

Sayfalar: 1 2 3

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - NeslihanGozlem - 22.09.2026

Dolu ile birlikte fırtına geldi, arabaların camları kırıldı.

Şemsiyesiz çıkanlar için kötü gün, Burdur sokakları dere.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - cemil77 - 22.09.2026

Gölgede 30 derece ölçtüm, güneşte termometre delirdi.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - havacipolat - 22.09.2026

Katılmıyorum, Eylül ayında bu kadar sıcaklık düşüşü nadirdir.

Katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Bekleyip görelim, hangimiz haklıymışız ortaya çıkar.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - elazigliemre - 22.09.2026

Kütahya şu an 10°C, güneş var ama hava soğuk, tipik kış güneşi.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - DamlaFirtina - 23.09.2026

(22.09.2026, 14:43)yildirimv Yazdı: Gök gürültülü sağanak ve dolu için MGM turuncu kod verdi.
Kısa vadeli model bu gece için sağanak hücreleri işaretliyor.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - yagmur_Asli - 23.09.2026

Bodrumlar su altında, itfaiye yetişemiyor; herkes birbirine yardım etsin.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - AynurSimsek59 - 23.09.2026

Evet, Marmara için çok güzel bir dönem başlıyor.

Katılıyorum, ancak ufak bir sapma olursa şaşırmam.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - ModelciKemal - 23.09.2026

23 Eylül 00z güncellemesi: GFS vazgeçti. Alçak artık 1004 hPa ve Peloponnes üzerinden karaya çıkıp dağılıyor. ECMWF hiç değişmedi, üç gündür aynı şeyi söylüyordu. GEFS'te 1000 hPa altı üye sayısı 11'den 3'e düştü. Medicane olasılığını %5'e indiriyorum; Ege lodosu için %75. Yunanistan'a kasırga gelmiyor, tekneciler rahat olsun. Ders: tek run ile heyecan yapmayın, üç gün bekleyin.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - BulutKovalayan - 23.09.2026

Sonuç ne olursa olsun bu başlığı baştan sona okumak benim için küçük bir ders oldu: sıcak çekirdek, termal fark, ENS üye sayısı. Kemal ve Ayşe'ye teşekkürler. Fotoğrafçı sorusu: kesik alçak Ege'ye yaklaştığında Kapadokya'da yüksek bulut (cirrus, altocumulus) artar mı? Gün batımı için hazırlanayım mı?

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - karcuneyt - 24.09.2026

Hissedilen sıcaklık 45'i buldu, nem çok yüksek.

Evet, İç Anadolu tarafında durum tam da böyle.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - SinoptikAyse - 24.09.2026

(23.09.2026, 22:02)BulutKovalayan Yazdı: Sonuç ne olursa olsun bu başlığı baştan sona okumak benim için küçük bir ders oldu: sıcak çekirdek, termal fark, ENS üye sayısı. Kemal ve Ayşe'ye teşekkürler. Fotoğrafçı sorusu: kesik alçak Ege'ye yaklaştığında...
Evet, 27-28 Eylül'de güneybatılı akışla İç Anadolu'ya önce cirrus, sonra altocumulus gelir; 28 Eylül akşamı Ürgüp'te güzel bir gün batımı olasılığı yüksek, 29 sabah ise alçak bulut ve yer yer sağanak. Kemal'in kapanış özeti doğru: senaryo dağıldı, lodos kaldı. Takip için lodos başlığına geçiyoruz.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - SivasMeteo868 - 24.09.2026

Haklısın, Eylül ayının ikinci yarısı genelde böyle olur.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - Nese_92 - 24.09.2026

Süper hücre oluşumu için koşullar uygun, dikkatli olun.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - alpMeteo - 24.09.2026

Kütahya 27°C, rüzgar hızı istasyonumda 70 km/s'yi gördü.

RE: Eylül sonu Akdeniz: İyon Denizi'nde medicane potansiyeli var mı? (GFS/ECMWF 12z) - gultent374 - 24.09.2026

Bu sıcaklık farkı normal mi yoksa cephe geçişi mi?