|
GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Meteorolojik Çeşitli Yorumlar (https://havaforumu.com/forum-73.html) +--- Forum: Endeksler ve Sayısal Modeller (GFS, ECMWF, UKMO) (https://havaforumu.com/forum-29.html) +--- Konu: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) (/thread-3782.html) |
RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - bulutNazli - 27.11.2025 ICON bu hafta sonunu daha güneşli gösteriyor, planlarınızı yapabilirsiniz. Radarda gördüğüm mor renk ne anlama geliyor, dolu mu? RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - edirnelibarkin - 27.11.2025 Eski fotoğraf albümünde karlı bir sokak fotoğrafı buldum, şimdi aynı sokakta kar görmek hayal. Soğuk hava dalgası ile kutup girişi arasındaki fark nedir? Terimler karışıyor. ☃️ RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - erzurumFirtina - 27.11.2025 (26.11.2025, 23:11)Serap.Yalova Yazdı: Yeni run ertesi gün için ikinci bir dalga gösteriyor, bu henüz bitmedi. Model kar demişti, burada karla karışık yağmur yağıyor; sınırda kaldık.Serap.Yalova bu soruyu ben de merak ediyordum, cevap gelirse ben de öğrenirim. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - EnsembleEce - 29.11.2025 Akdeniz yüzey suyu normalin üstünde sıcak, soğuk hava geldiğinde konveksiyon ve deniz etkisi daha güçlü olur. Tek run hikâyedir. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - karbekir - 29.11.2025 Bir ekleme: Fikrine saygım var ama veriler başka şey söylüyor. Görürüz. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - meteosevil - 29.11.2025 (26.11.2025, 20:46)NiluferC498 Yazdı: Model tam tuttu, Erzurum tarafında kar başladı. ❄️ Yeni başladım, run yorumlarını okurken kısaltmalar kafamı karıştırıyor; bir sözlük var mı?NiluferC498 sende kaç cm oldu? Bizde 11 cm'i buldu. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - KonvektifCan - 30.11.2025 6 için Doğu-Güneydoğu-Doğu Akdeniz genelinde yağış, ertesi gün açılma bekliyorum. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - NiluferC498 - 30.11.2025 ECMWF 00z güçlü bir lodos çiziyor, Marmara'da rüzgar 79 km/s'ye çıkabilir. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - ModelciKemal - 30.11.2025 Sezon kapanışı: Yaz ECMWF'nin mevsimsel çıktısının dediği gibi uzun ve sıcaktı; Temmuz sonu dalgası iki hafta önceden iyi göründü. Sonbahar Doğu Karadeniz için ıslak, batı için kuru geçti. Aralık konusu açıldı; kuraklığın kırılması için gözler kışta. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2025) - EnsembleEce - 30.11.2025 MJO sinyali zayıf, dairenin içinde dolaşıyor; bu durumda pek bir etkisi olmaz. |