HavaForumu
Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - Yazdırılabilir Versiyon

+- HavaForumu (https://havaforumu.com)
+-- Forum: Bölgesel Tahminler (https://havaforumu.com/forum-10.html)
+--- Forum: Ankara (https://havaforumu.com/forum-54.html)
+--- Konu: Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet (/thread-3607.html)

Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - AnkaraSinoptik - 09.11.2025

Kış kapıda; Ankara'nın 2025-2026 kışı için beklentileri ve genel sohbeti bu konuda toplayalım. Günlük raporlar yıl konusuna, sezonun genel hikâyesi buraya.

Öncü sinyaller
  • ENSO: zayıf La Niña eğilimi. Geçmiş zayıf La Niña kışlarında Ankara'da Ocak-Şubat soğuk dönemleri görece sık.
  • Ekim Sibirya kar örtüsü: ortalamanın biraz üzerinde, UzunVadeciMert'in blogunda ayrıntılı.
  • QBO: doğulu faza geçiş, polar girdabın zayıflama olasılığını bir miktar artırıyor.
  • Kuraklık: 2025 kuraklığı nedeniyle toprak kuru; kuru toprak üzerinde soğuk geceler daha sert geçer.

Benim beklentim
Aralık kuru ve soğuk; Ocak ortası ile Şubat başı arasında bir ya da iki önemli kar dönemi. Ankara merkez için sezon toplam kar gün sayısı 12-18 arası. Kuzey ilçelerde 25 cm'yi aşan tek seferlik bir birikim olasılığını yüzde 40 civarında görüyorum.

Sizin tahmininiz?
Aşağıya kendi tahminlerinizi yazın: sezonun en düşük sıcaklığı, en kalın kar örtüsü (ilçe ile), ilk kar tarihi. Mart'ta konuyu açıp kim yaklaşmış bakarız.

Kurallar
Tahmininizi bir kez yazın, sonradan düzenlemeyin; düzenlenen tahmin karneye girmez. Sayı verin: "soğuk geçer" tahmin değil, "en düşük -13, Pursaklar" tahmindir. Kazananın ödülü, Mart'ta açılacak karne konusunda adının kalın yazılması.

RE: Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - UzunVadeciMert - 09.11.2025

(09.11.2025, 20:34)AnkaraSinoptik Yazdı: Kış kapıda; Ankara'nın 2025-2026 kışı için beklentileri ve genel sohbeti bu konuda toplayalım. Günlük raporlar yıl konusuna, sezonun genel hikâyesi buraya. Öncü sinyaller ENSO: zayıf La Niña eğilimi. Geçmiş zayıf La...
Sinoptik hocam, katılıyorum ama bir çekincem var: Kasım'da polar girdap güçlü başlıyor, bu da Aralık'ın beklediğimizden ılık geçebileceğine işaret. Benim tahminim: ilk kalıcı kar 20 Aralık sonrası, en düşük sıcaklık Çankaya'da -13, en kalın kar Pursaklar'da 22 cm. Mart'ta karnemi açarım.

RE: Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - havaciirfan - 10.11.2025

Tahminim: ilk kar 3 Aralık, en düşük -11, en kalın kar Keçiören'de 18 cm. Geçen yılki Tipi gibi bir sistem daha gelirse çok mutlu olurum.

RE: Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - HavaAdmin - 12.11.2025

Ben de katılayım: ilk kar 28 Kasım, en düşük -14 (Pursaklar), en kalın kar Gölbaşı'nda 20 cm. Ekstra bir dilek: kuraklık yüzünden kar olsun ya da olmasın, Aralık-Mart toplam yağışı normali yakalasın.

RE: Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - Meteotayfun - 14.11.2025

Ben karamsarım: ilk kar Ocak'ta, en düşük -9, kuzeyde bile 12 cm'yi geçmez. Son yıllarda Ankara kışları çok zayıfladı.

RE: Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - AnkaraSinoptik - 15.11.2025

(14.11.2025, 22:35)Meteotayfun Yazdı: Ben karamsarım: ilk kar Ocak'ta, en düşük -9, kuzeyde bile 12 cm'yi geçmez. Son yıllarda Ankara kışları çok zayıfladı.
Karamsarlık da bir tahmin, kayda geçti. Ancak "son yıllarda kışlar zayıfladı" genel eğilimi doğru olsa da yıldan yıla oynaklık hâlâ çok yüksek; 2022 ve 2025 Ankara'da gayet sağlam karlar gördü. Tahminler kaydedildi, Mart'ta karşılaştırırız.

RE: Ankara Kış 2025-2026 Beklentileri ve Sohbet - UzunVadeciMert - 15.03.2026

Karne zamanı. Gerçekleşenler (forum raporları): ilk kalıcı kar 17 Aralık, en düşük -12,4 (Pursaklar, 3 Şubat), en kalın kar Keçiören'de 14 cm. Benim tahminim en düşükte iyi, kar kalınlığında fazla iyimserdi. AnkaraSinoptik'in "Şubat başı dönemi" tuttu, "25 cm'yi aşma %40" gerçekleşmeyen tarafta kaldı. Karamsar arkadaşımız en düşükte bizden daha yakın, tebrikler.