|
Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Bölgesel Tahminler (https://havaforumu.com/forum-10.html) +--- Forum: İç Anadolu Bölgesi (https://havaforumu.com/forum-14.html) +--- Konu: Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu (/thread-3622.html) |
Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - PalandokenKar - 20.10.2025 Sivas, İç Anadolu'nun "Doğu Anadolu'ya en çok benzeyen" ili. Uzun ve sert kışları, 1.285 m'lik merkezi ve geniş yaylalarıyla Erzurum'dan gelen biri olarak kendimi evimde hissettiğim bir şehir. Bu konu Sivas'a özel. Sivas'ın iklimi
Kayıt altına almak istediklerimiz
Hatırlatma Sivas kışında yolculuk, özellikle Sivas-Erzincan ve Sivas-Kayseri hatları, kar ve buzlanma nedeniyle zorlaşabilir. Resmi yol durumu duyurularını takip edin. Bu kış Sivas'ta en düşük değerin ne olacağını sizce? Tahminlerinizi bekliyorum. Ölçüm notu -20 °C'nin altındaki değerlerde ucuz dijital termometreler şaşabiliyor; pil zayıflıyor, ekran donuyor. Mümkünse sensörü kabloyla içeri alın ya da cıvalı değil alkollü bir minimum termometresiyle karşılaştırın. Farklı cihazlar arasında 1-2 derece fark normaldir, raporunuzda cihazı bir kez belirtmeniz yeterli. RE: Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - Cansu_Sivas - 21.10.2025 Sivas'lı olarak ben -23 diyorum. Geçen kış en düşük -19'du, bu kış kar örtüsü olursa daha aşağı iner. Mahallede herkes kömür ve odun stokluyor. RE: Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - UzunVadeciMert - 22.10.2025 (21.10.2025, 19:34)Cansu_Sivas Yazdı: Sivas'lı olarak ben -23 diyorum. Geçen kış en düşük -19'du, bu kış kar örtüsü olursa daha aşağı iner. Mahallede herkes kömür ve odun stokluyor.Benim kış tahminime göre Sivas için en düşük -22/-26 aralığında, olasılık olarak en yüksek dönem Ocak sonu-Şubat başı. Kar örtüsü Aralık ortasında kalıcı hale gelirse alt uca yakın bir değer görürüz. Palandöken, senin tahminin? RE: Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - PalandokenKar - 22.10.2025 (22.10.2025, 21:02)UzunVadeciMert Yazdı: Benim kış tahminime göre Sivas için en düşük -22/-26 aralığında, olasılık olarak en yüksek dönem Ocak sonu-Şubat başı. Kar örtüsü Aralık ortasında kalıcı hale gelirse alt uca yakın bir değer görürüz. Palandöken, senin...Ben -24 diyorum, 4 Şubat civarı. Erzurum'da o gün -32 olur, yazın unutmayın Sivas'lılar sabah raporlarını 07:00-07:30 arasında versin, minimum genellikle gün doğumundan hemen önce gelir.
RE: Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - sivas446 - 04.02.2026 Sivas (merkez) · 07:40 · -19,8 °C · açık, kırağı, kar 16 cm. Tahminler için erken, belki bu gece daha soğuk olur. RE: Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - sivasmeteo988 - 05.02.2026 Sivas (Kızılırmak kenarı) · 07:20 · -22,7 °C · açık, dondurucu sis. Nehrin kenarları buz tuttu, ortası buharlaşıyor, "duman tüten nehir" görüntüsü. RE: Sivas Özel Yorum ve Gözlem Konusu - PalandokenKar - 05.02.2026 (05.02.2026, 07:55)sivasmeteo988 Yazdı: Sivas (Kızılırmak kenarı) · 07:20 · -22,7 °C · açık, dondurucu sis. Nehrin kenarları buz tuttu, ortası buharlaşıyor, "duman tüten nehir" görüntüsü.-22,7 ile kış tahmin yarışının şimdilik lideri Mert'in aralığı ve bizim Sivas'lı arkadaşın -23'ü. Nehirden yükselen buhar, sıcak suyun çok soğuk havayla karşılaşmasından oluşan "buhar sisi" (arctic sea smoke). Fotoğrafı olan varsa medya forumuna mutlaka koysun. |