|
İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Bölgesel Tahminler (https://havaforumu.com/forum-10.html) +--- Forum: İç Anadolu Bölgesi (https://havaforumu.com/forum-14.html) +--- Konu: İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet (/thread-3625.html) |
İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - BulutKovalayan - 01.03.2026 Mart geldi; İç Anadolu'da ilkbahar 2026'yı konuşmak için bu konuyu açıyorum. Kış tahmin konusunu Mert yürütüyor, ben de baharın hem fotoğrafçı hem gözlemci gözüyle nasıl geçeceğini merak ediyorum. Neler bekliyoruz? (forumdaki yorumlardan derlediğim)
Fotoğrafçılar için İlkbahar, İç Anadolu'da gökyüzünün en hareketli olduğu mevsim. Mart'ta lentiküler bulutlar (özellikle Erciyes ve Hasan Dağı rüzgaraltında), Nisan'da kırağılı sabahlar, Mayıs'ta dev kuleler. Bu konuda fotoğraf betimlemelerini ve çekim ayarlarını da paylaşabilirsiniz. Soru Sizce bu bahar ilk gök gürültüsü ne zaman gelir? Bende tahmin: 18 Nisan, Nevşehir. Tarih ve il ile yazın. Bir hatırlatma Nisan donu konusunda raporlar için ayrı bir takip konusu açılırsa onu kullanalım; bu konu genel bahar sohbeti ve gözlemleri için. Bahçesi olan arkadaşlar don riskini resmi uyarılardan takip etsin, burada konuştuklarımız yalnızca fikir verir. RE: İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - UzunVadeciMert - 01.03.2026 (01.03.2026, 19:42)BulutKovalayan Yazdı: Mart geldi; İç Anadolu'da ilkbahar 2026'yı konuşmak için bu konuyu açıyorum. Kış tahmin konusunu Mert yürütüyor, ben de baharın hem fotoğrafçı hem gözlemci gözüyle nasıl geçeceğini merak ediyorum. Neler bekliyoruz?...Güzel bir konu, Bulut. İlk gök gürültüsü için benim tahminim 12 Nisan, Konya. Genelde Nisan'ın ilk sıcak günü ile gelen bir oluk yeterli oluyor. Mart için ekleme: ayın ikinci yarısında Akdeniz'den gelecek bir alçak Toroslar'a 1.300 m üzerinde kar, ovaya 10-15 mm yağmur getirebilir. RE: İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - havanazlican - 03.03.2026 Niğde'den tahmin: ilk gök gürültüsü 20 Nisan. Bahçıvan olarak tek dileğim Nisan donunun bu yıl olmaması ama açılıştaki uyarıyı görünce içim rahat değil. RE: İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - PalandokenKar - 18.03.2026 (01.03.2026, 19:42)BulutKovalayan Yazdı: Mart geldi; İç Anadolu'da ilkbahar 2026'yı konuşmak için bu konuyu açıyorum. Kış tahmin konusunu Mert yürütüyor, ben de baharın hem fotoğrafçı hem gözlemci gözüyle nasıl geçeceğini merak ediyorum. Neler bekliyoruz?...Erciyes'in kuzeydoğusunda bugün öğleden sonra muhteşem lentiküler bulutlar oluştu diye Kayseri'den mesaj aldım. Güçlü güneybatı rüzgarı dağı aşarken dalga hareketi yapıyor, dalganın tepesinde mercek bulutu oluşuyor. Bulut, senin açılışta yazdığın gibi. RE: İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - YavuzE95 - 11.04.2026 Konya (Meram) · 16:40 · 17,8 °C · ilk gök gürültüsü! Kısa bir sağanak, sonra gökkuşağı. 11 Nisan 2026. Mert hocam bir gün kaçırmışsınız
RE: İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - UzunVadeciMert - 11.04.2026 (11.04.2026, 17:23)YavuzE95 Yazdı: Konya (Meram) · 16:40 · 17,8 °C · ilk gök gürültüsü! Kısa bir sağanak, sonra gökkuşağı. 11 Nisan 2026. Mert hocam bir gün kaçırmışsınızBir gün fark, kabul ediyorum; tahmin yarışında şimdilik liderim. Don haftasının hemen ardından gelen bu ilk kararsızlık, Akdeniz'den nemin geri dönüşünün göstergesi. Önümüzdeki hafta daha fazla konvektif gün bekliyorum. RE: İç Anadolu İlkbahar 2026 Beklentileri ve Sohbet - BulutKovalayan - 30.05.2026 Bahar kapanışı: Nisan'daki don hepimizi üzdü, ama Mayıs tam bir gökyüzü şöleniydi. Kapadokya'da 11 gün gök gürültüsü duydum, 3 gün dolu. Mart-Mayıs yağışı forumdaki raporlara göre Konya'da normale yakın. Yaz konusu Mert'ten gelir herhalde, bu konuyu burada kapatıyorum. |