|
Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Meteorolojik Çeşitli Yorumlar (https://havaforumu.com/forum-73.html) +--- Forum: Denizlerimiz ve Kayak Merkezlerimiz (https://havaforumu.com/forum-77.html) +--- Konu: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) (/thread-3842.html) |
Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - KarAvcisi34 - 18.03.2021 Barajlardaki doluluk oranlarını takip ettiğimiz güncel konu. Kış boyunca kar ve yağmur tartışıyoruz; bu tartışmanın musluktan akan karşılığı burada. Neden bu konu? Geride kalan kış, batı illerinde yağış açığıyla geçti. Ocak başında İstanbul barajlarındaki doluluk oranı kaygı verici seviyelere inmişti; Ocak ve Şubat yağışlarıyla toparlandı ama hâlâ uzun yılların ortalamasının altında. İzmir ve Ankara'da da benzer bir tablo var. Bu konuda şehirlerin su idarelerinin açıkladığı doluluk oranlarını düzenli olarak paylaşacağız. Paylaşım formatı Kod: Tarih :
Geçen yıl aynı gün: %...
Kaynak : (su idaresinin resmi açıklaması)
Yorum :Kurallar
Başlangıç (18 Mart 2021, İstanbul): Genel doluluk %48 civarında, geçen yılın aynı gününe göre belirgin düşük. Nisan-Mayıs yağışları normal gelirse yaz öncesi %60'ın üzerine çıkması beklenir. Tasarruf bu yaz da gündemde olacak. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - serhat_zonguldak - 19.03.2021 Bizim tarafa gelir mi sizce? Şimdiden teşekkürler. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - sakaryameteo648 - 19.03.2021 Sapanca tarafında hafif rüzgar var, o kadar. T850 ile yerdeki sıcaklık arasında nasıl bir ilişki var, biri açıklayabilir mi? RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - EgeliRuzgar - 20.03.2021 İzmir'den ekleme (kaynak: su idaresinin mart açıklaması, özet): Tahtalı ve Balçova'da doluluk ortalamanın altında. Çeşme tarafı zaten yeraltı suyuna ve taşımaya bağlı, yazın nüfus üç katına çıkınca her yıl aynı sıkıntı. İmbatı sayarım, suyu da saymaya başladım. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - eren_izmir - 24.03.2021 Rüzgarsız, bulutsuz, sıradan bir gün. Otomatik istasyonların verileri yine güncellenmiyor, anlık takip zorlaşıyor. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - rustue87 - 25.03.2021 (24.03.2021, 20:28)eren_izmir Yazdı: Rüzgarsız, bulutsuz, sıradan bir gün. Otomatik istasyonların verileri yine güncellenmiyor, anlık takip zorlaşıyor.Sağanak ile normal yağmur arasındaki fark tam olarak ne? Takipteyim. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - bulutyeliz - 06.05.2021 Düzce merkezde hava şu an 12 derece, gökyüzü parçalı bulutlu. Yeni run çıktı mı? RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - harunKar - 07.05.2021 İstanbul için ensemble meteogramını ekledim; 13 Mayıs sonrası yelpaze iyice açılıyor. Rüzgarsız, bulutsuz, sıradan bir gün. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - caglart - 13.05.2021 UKMO 12z 500 hPa ve T850 haritalarını ekliyorum, yorumlarınızı bekliyorum. 00z geldi mi arkadaşlar, sitede hâlâ eski çıktı görünüyor bende. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - ozdemirs01 - 24.05.2021 Bugün İstanbul merkezde güneşli ve sakin bir gün, en yüksek 22 derece. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - kar_Hazal - 24.05.2021 (24.05.2021, 19:44)ozdemirs01 Yazdı: Bugün İstanbul merkezde güneşli ve sakin bir gün, en yüksek 22 derece.ozdemirs01 ensemble grafiklerini nasıl okuyorsun, bir örnek verebilir misin? RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - salihMeteo - 29.05.2021 Çok teşekkürler, emeğinize sağlık. Edirne'den selamlar. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - osmaniyeliguler - 12.07.2021 Haber siteleri yine abartmış, başlıklara bakınca kıyamet kopacak sanırsın. Rüzgarsız, bulutsuz, sıradan bir gün. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - erhank63 - 02.08.2021 Tropik gece sayısının yıllara göre değişimini gösteren bir grafik var mı? Merak ediyorum, artış ne boyutta. RE: Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) - bayburthavasi - 25.08.2021 Hava durumu uygulamaları her saat başka bir şey söylüyor, hangisine inanacağımı şaşırdım. Bayburt merkezde hava şu an 28 derece, gökyüzü parçalı bulutlu. |