HavaForumu
Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - Yazdırılabilir Versiyon

+- HavaForumu (https://havaforumu.com)
+-- Forum: Diğer ... (https://havaforumu.com/forum-81.html)
+--- Forum: Genel Sohbet & Konu Dışı (https://havaforumu.com/forum-40.html)
+--- Konu: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] (/thread-3873.html)

Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - EgeliRuzgar - 22.05.2021

Kışın haritalara, yazın rüzgara bakıyoruz ama akşamları hepimiz bir şey izliyoruz. Bu konu dizi, film, belgesel ve TV programı sohbeti için; yönetime sordum, sabitlenmesini kabul ettiler.

Küçük kurallar:
  • Spoiler verecekseniz başına [SPOILER] yazın ve bir satır boşluk bırakın; herkes aynı hızda izlemiyor.
  • Oyuncu, yönetmen, sunucu adı tartışması yapmıyoruz; yapımı konuşuyoruz. Kişi adı kuralı burada da geçerli, alışın.
  • Korsan bağlantı, izleme linki yok. Hangi platformda olduğunu yazmak serbest.
  • Siyasi içerikli program tartışması yok.

Başlangıç için önerim: Hava ve doğa temalı belgeseller. Kutup bölgelerini anlatan bir seri izledim geçen hafta; buzul üzerinde tipi sahnesinde rüzgarı knot olarak tahmin etmeye çalıştım, eşim odadan çıktı. Meteoroloji meraklısı olmanın televizyon izlemeyi nasıl bozduğunu anlatan bir konu da olabilir bu.

Fırtına filmi izlerken 'bu bulut yanlış' diyenler el kaldırsın. Sıra sizde: Şu an ne izliyorsunuz?

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - KarAvcisi34 - 22.05.2021

El kaldırdım. Felaket filmlerinde kar fırtınası sahnesinde kar tanelerinin yukarı doğru uçtuğunu görünce filmi kapatan biri olarak bu konu benim için açılmış. Şu an izlediğim: Kutup istasyonlarında kışlayan insanları anlatan bir belgesel. Altı ay güneş görmemek, -50'de dışarı çıkmak... Palandöken'e 'serin' diyen arkadaşı düşündüm, orada bile üşürdü.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - sanliurfaGozlem - 24.05.2021

Dizi önerisi arıyorum: Hava olaylarının hikâyenin içinde gerçekçi kullanıldığı bir şey var mı? Yani 'aniden fırtına çıktı' diye değil, insanların günlerce hazırlandığı türden. Belgesel dışında, kurgu olsun. Bir de fırtına avcılarını anlatan eski bir film vardı, çocukken izlemiştim, hortum sahneleri hâlâ aklımda; teknik açıdan ne kadar doğruydu merak ediyorum.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - SinoptikAyse - 24.05.2021

(24.05.2021, 20:33)sanliurfaGozlem Yazdı: Dizi önerisi arıyorum: Hava olaylarının hikâyenin içinde gerçekçi kullanıldığı bir şey var mı? Yani 'aniden fırtına çıktı' diye değil, insanların günlerce hazırlandığı türden. Belgesel dışında, kurgu olsun. Bir de...
O tür filmlerde hortum sahneleri görsel olarak etkileyici ama zamanlama gerçek dışı: Süper hücre birkaç dakikada kurulmaz, hortum inmeden önce duvar bulutu ve dönüş genelde 10-30 dakika izlenir. Bir de filmlerde herkes fırtınanın içine arabayla dalar; gerçek fırtına avcıları hücrenin güneydoğusunda, belirli bir mesafede durur ve kaçış yolunu önceden planlar. Yine de o filmler sayesinde meteorolojiye merak salan çok kişi var, o yüzden eleştirirken saygılıyım. Kurgu dizi önerisi: Kıyı kasabasında yaşayan bir ailenin bir kış boyunca fırtınalarla yaşamasını anlatan bir İskandinav dizisi vardı, hava orada dekor değil karakterdi.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - eskisehirgozlem - 19.06.2021

Güzel bir derleme olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - ayhan_77 - 14.11.2021

Katılıyorum 👍

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - BulutKovalayan - 14.11.2021

Benim önerim belgesel: Bulutları ve gökyüzü olaylarını yavaş çekim ve timelapse ile anlatan bir seri; her bölüm bir bulut türü. Mammatus bölümünü üç kere izledim, çekim ayarlarını çözmeye çalıştım. Doğa belgesellerinde zaman atlamalı çekimlerin çoğu 8-15 saniyede bir kare ile yapılıyor; ben Ürgüp'te 5 saniyede bir kare kullanıyorum, cumulus için yeterli. Teknik konuşmayı burada bırakıyorum, medya forumuna taşırım.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - fidan83 - 11.12.2021

Eline koluna sağlık, harika bir anlatım. Gözlemi olan yazsın.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - cetind58 - 06.02.2022

Boran haftasında evde kaldığımız üç günde bir dizi bitirdim, ilk kez bu kadar kısa sürede. Dağ köyünde geçen, kışın izole kalan bir kasabayı anlatıyordu; kar sahneleri gerçekçiydi çünkü gerçekten karda çekilmiş, stüdyo karı değil. Kar Avcısı izlese kapatmaz sanırım. Platform bilgisini yazmıyorum, reklam gibi olmasın.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - ModelciKemal - 07.02.2022

Filmlerde en çok gıcık olduğum sahne: Meteorolog bilgisayara bakar, ekranda bir harita döner, 'fırtına 6 saat içinde şehre ulaşacak' der, hiç kimse 'hangi model' diye sormaz. Bir de ekrandaki harita hep aynı renkli spiral. Gerçek hayatta o meteorolog üç modele bakar, ikisi uyuşmaz, 'yüzde 40' der ve herkes ona kızar. O filmi izlemek isterdim. Belgesel önerisi: Hava tahmininin tarihini anlatan bir seri; ilk sayısal tahminin el hesabıyla haftalar sürdüğü bölüm etkileyici.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - NeslihanGozlem - 03.04.2022

Aynen öyle, zaman gösterecek.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - IstasyonHalil - 15.01.2023

Bir teknik detay paylaşayım: Dizilerde ve haberlerde gösterilen 'hava istasyonu' sahnelerinin çoğunda sensörler yanlış yerde; dün izlediğim bir bölümde termometre güneş alan metal direğin üzerindeydi. Eşim 'yine mi' dedi. Sohbet katkım: Ev yapımı istasyon kuran bir gencin hikâyesini anlatan bir gençlik filmi vardı, teknik olarak şaşırtıcı derecede doğruydu; yağış ölçeri bile standart çaptaydı. Öneririm, adı aklımda değil, platform yazmıyorum.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - Sinoptiknazim - 20.08.2024

Yaz sıcağında evde belgesel maratonu yapıyorum. Bu hafta çöl iklimlerini anlatan bir seri izledim; kum fırtınasının nasıl oluştuğunu anlatan bölüm, forumdaki 'toz taşınımı' konusunu hatırlattı. Bir de şunu fark ettim: Forumda iki yıl geçirince belgesellerdeki anlatıcının söylediklerinin yarısını önceden tahmin ediyorsunuz. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum.

RE: Dizi, Film, TV Programı Sohbeti [Genel Konu] - EgeliRuzgar - 18.01.2026

Konu beşinci yılına girdi, hâlâ yaşıyor. Kısa bir toparlama: En çok önerilen tür belgesel, en çok şikâyet edilen şey filmlerdeki yanlış bulutlar ve 'hangi model' diye sorulmaması. Yeni önerim: Açık deniz yelken yarışlarını anlatan bir belgesel; rüzgar tahminine göre rota seçen navigatörlerin sahneleri bizim model tartışmalarımızdan farksız, sadece kaybedince deniz ortasında kalıyorsunuz. Kış akşamları için iyi bir seri. Ne izliyorsunuz?