Konu: 140
Alınan Beğeni: 710 mesajda 4.654
Verilen Beğeni: 581
2025'te aramıza katılan herkese hoş geldiniz!
Bu konu yeni üyelerimizin kendilerini tanıtması ve ilk sorularını sorması içindir. Nereden yazdığınızı, havanın hangi yüzünü sevdiğinizi ve forumu nereden duyduğunuzu yazabilirsiniz.
Forumda ilk adımlar:- Gözlemleriniz için bölgenizin "Raporlar-Yorumlar - 2025" konusu açıldı. Format: İlçe · saat · sıcaklık · olay.
- Model yorumlarını okurken çalıştırma saatine dikkat edin: "GFS 00z", "ECMWF 12z" gibi. Saatler UTC'dir; Türkiye saati için 3 ekleyin.
- Kar kalınlığını düz zeminde, çitten ve duvardan uzakta ölçün.
- Afet ve acil durumlarda forumdan önce resmi kaynakları (MGM, AFAD) ve 112'yi esas alın.
Tanıtımda paylaşmayın: telefon, e-posta, açık adres. Şehir ya da ilçe yeterli.
Kış yarısına geldik; Kış Ligi'nin ikinci yarısı başlıyor, katılmak için hâlâ geç değil. Sorularınız için bu konu ve Sorularınız ve Görüşleriniz forumu her zaman açık.
Hoş geldiniz, bol karlı günler!
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını 12 üye beğendi
• Ceren.Kirikkale, Radarahmet, tunceli710, FigenRuzgar, ahmetb80, nevzata63, sivasmeteo68, buseo_tekirdag, baris715, tugaykose, karsoner, havacibulent

Konu: 1
Alınan Beğeni: 18 mesajda 24
Verilen Beğeni: 60
(06.01.2025, 21:04)HavaAdmin Yazdı: 2025'te aramıza katılan herkese hoş geldiniz! Bu konu yeni üyelerimizin kendilerini tanıtması ve ilk sorularını sorması içindir. Nereden yazdığınızı, havanın hangi yüzünü sevdiğinizi ve forumu nereden duyduğunuzu... Merhaba, Rize'den yazıyorum. Yağış ölçer aldım ve günlük ölçümlerimi paylaşmak istiyorum. Burası tam aradığım yer gibi.
Radar ve uydu takibi sabah kahvesiyle birlikte
Konu: 43
Alınan Beğeni: 434 mesajda 2.221
Verilen Beğeni: 406
(08.01.2025, 20:15)rizehavasi Yazdı: Merhaba, Rize'den yazıyorum. Yağış ölçer aldım ve günlük ölçümlerimi paylaşmak istiyorum. Burası tam aradığım yer gibi. Hoş geldin, Rize'den ölçüm çok değerli! Yağış ölçeri açık bir alana, ağaç ve çatıdan uzağa koy; ölçümü her gün aynı saatte, tercihen 07:00'de al. Orta ve Doğu Karadeniz konusunda seni bekliyoruz.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
Konu: 0
Alınan Beğeni: 18 mesajda 42
Verilen Beğeni: 43
(06.01.2025, 21:04)HavaAdmin Yazdı: 2025'te aramıza katılan herkese hoş geldiniz! Bu konu yeni üyelerimizin kendilerini tanıtması ve ilk sorularını sorması içindir. Nereden yazdığınızı, havanın hangi yüzünü sevdiğinizi ve forumu nereden duyduğunuzu... Selamlar, Kocaeli Gebze'den. Tipi başladı ve ben de sonunda üye oldum. Burada anlık raporları okumak televizyondan çok daha bilgilendirici.
Konu: 19
Alınan Beğeni: 357 mesajda 1.179
Verilen Beğeni: 120
(18.02.2025, 22:37)omer_418 Yazdı: Selamlar, Kocaeli Gebze'den. Tipi başladı ve ben de sonunda üye oldum. Burada anlık raporları okumak televizyondan çok daha bilgilendirici. Kocaeli'den hoş geldin! Ben İzmit'teyim. Kar dönemi bitince Nisan'da oraj takip konusunu açacağım, yazın Kocaeli'den gözlem çok lazım olacak.
İzmit | CAPE tek başına fırtına değildir, shear lazım. | Oraj takip: Nisan-Ekim
Konu: 2
Alınan Beğeni: 42 mesajda 61
Verilen Beğeni: 137
(06.01.2025, 21:04)HavaAdmin Yazdı: 2025'te aramıza katılan herkese hoş geldiniz! Bu konu yeni üyelerimizin kendilerini tanıtması ve ilk sorularını sorması içindir. Nereden yazdığınızı, havanın hangi yüzünü sevdiğinizi ve forumu nereden duyduğunuzu... Merhaba, Antalya Muratpaşa'dan katılıyorum. Sıcaklık ölçümlerinin doğruluğu ilgimi çekiyor, özellikle yazın asfalt ve istasyon farkı.
Antalya gözlemcisi | Balkon istasyonu
Gözlemler Konyaaltı / Antalya çevresinden
Konu: 53
Alınan Beğeni: 523 mesajda 2.492
Verilen Beğeni: 310
(14.03.2025, 19:43)harun_hava Yazdı: Merhaba, Antalya Muratpaşa'dan katılıyorum. Sıcaklık ölçümlerinin doğruluğu ilgimi çekiyor, özellikle yazın asfalt ve istasyon farkı. Antalya'dan bir komşu, hoş geldin! Doğru yerdesin: asfalt üstünde ölçülen 47 derece rekor değildir, istasyon adı ve saati olmayan sıcaklık iddiası da sohbettir. Yazın birlikte çok tartışacağız.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
|