Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

Koronavirüs Dönemi Hava ve Ev Gözlemleri Sohbeti (2021, arşiv)

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba arkadaşlar,

Tam kapanma günlerindeyiz ve çoğumuz evde. Dışarı çıkamıyoruz ama gökyüzü her zamankinden daha çok bizim: balkonlar, pencereler, çatılar birer gözlem noktasına dönüştü. Bu konuyu, kapanma süresince evden yaptığımız hava gözlemlerini, pencereden çektiğimiz bulut fotoğraflarını ve ev hâlinde hava sohbetlerini bir arada toplamak için açtım.

Birkaç öneri:
  • Balkonunuzdan her gün aynı saatte bir gözlem yazın: İlçe · saat · sıcaklık · gökyüzü. Üç hafta sonra elimizde güzel bir seri olur.
  • Trafik azaldığı için şehirlerde havanın daha berrak olduğunu fark eden var mı? Uzaktaki tepeleri, adaları görebiliyor musunuz?
  • Evde basit bir yağış ölçer yapmak için en iyi zaman: düz kenarlı bir kap, bir cetvel ve biraz sabır.

Önemli not: Bu konu yalnızca hava ve gözlem sohbeti içindir. Sağlık, tedavi ve salgınla ilgili bilgi ya da yorum paylaşmayın; bu konularda yalnızca resmi sağlık kurumlarının açıklamalarını esas alın.

Ben başlıyorum: Çekmeköy · 20:00 · 14,6 °C · açık, hafif poyraz. Adalar bu akşam kristal gibi görünüyor, yıllardır bu kadar net görmemiştim.

Evde kalın, gökyüzüne bakın.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:
  • antalyahavasi, kar_hande, AnkaraSinoptik, ozdemirs01, Berna.Pehlivan, mugla05, BayramS03, gulbahar558, buluttuba, Sinoptikmert, SamsunKarayel, karali
Vds satın al
(30.04.2021, 20:15)KarAvcisi34 Yazdı: Merhaba arkadaşlar, Tam kapanma günlerindeyiz ve çoğumuz evde. Dışarı çıkamıyoruz ama gökyüzü her zamankinden daha çok bizim: balkonlar, pencereler, çatılar birer gözlem noktasına dönüştü. Bu konuyu, kapanma süresince...
Kadıköy · 21:00 · 13,8 °C · açık. Gerçekten de hava çok berrak; trafiğin azalmasıyla aerosol yükü düştü, görüş mesafesi arttı. Bu dönemi atmosfer için ilginç bir doğal deney olarak düşünebiliriz.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
[-] SinoptikAyse adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • BulutKovalayan, BayramS03, dogukanMeteo
(30.04.2021, 20:15)KarAvcisi34 Yazdı: Merhaba arkadaşlar, Tam kapanma günlerindeyiz ve çoğumuz evde. Dışarı çıkamıyoruz ama gökyüzü her zamankinden daha çok bizim: balkonlar, pencereler, çatılar birer gözlem noktasına dönüştü. Bu konuyu, kapanma süresince...
Çankaya · 13:00 · 19,2 °C · parçalı bulutlu, kümülüsler gelişiyor. Balkondan Elmadağ tepelerini yıllardır ilk kez bu kadar net görüyorum.
[-] karali adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • SamsunKarayel, AnkaraSinoptik, TorosKar, ayhan_77
Eskişehir · 10:30 · 16,4 °C · açık. Evde vakit bol olunca model öğrenmek için güzel fırsat: ECMWF ve GFS'in aynı güne ait haritalarını yan yana koyup farkları not edin. Üç hafta sonra hangi modelin daha isabetli olduğunu kendiniz görürsünüz.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • AnkaraSinoptik, rustue87, kar_Hazal, KonvektifCan
Of · 19:00 · 15,1 °C · hafif yağmur. Evde yaptığım yağış ölçer ilk sınavını verdi: son 24 saatte 11 mm. Resmi istasyonun değerine çok yakın çıktı, kendimle gurur duydum.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
[-] KaradenizYagmur adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • HavaAdmin, Berna.Pehlivan, cahit730
Bornova · 20:15 · 21,6 °C · açık, imbat dindi. Her akşam balkonda gün batımını izliyorum, bu konu sayesinde not almaya başladım. İki haftalık serim var.
Kar sevenler kulübü üyesi ❄️
[-] eren_izmir adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • karali, EgeliRuzgar
Kapanma bugün bitiyor. Üç hafta boyunca bu konuya yazan herkese teşekkürler; birçoğumuz ilk düzenli gözlem serisini burada tuttu. Serilerinizi bölge konularına taşıyarak devam edin. Konu arşive kaldırılacak.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • havacitolga, denizs276, SamsunKarayel, SudeFirtina