23.09.2026, 22:08
Arkadaşlar, sonbaharın ilk ciddi sistemi kapıda; takip başlığını açıyorum. Model tartışması için Kemal'in [MODEL] başlığını kullanın, burası yalnızca gözlem ve ölçüm.
Durum (24.09.2026 07:30):
Karadeniz'in kuzeyine yerleşen alçak basınç merkezi kıyıya kuzeyli, nemli ve serin bir akış gönderiyor. Deniz suyu sıcaklığı Trabzon açıklarında hâlâ 24 °C civarında; bu, yağışın konvektif karakterini besliyor. MGM dün akşam Rize ve Artvin için turuncu, Trabzon ve Giresun için sarı kod yayınladı.
İlk ölçümlerim:
Dikkat edilecek noktalar:
Rize, Artvin ve Giresun'dan gözlem bekliyorum. Yol ve köprü bilgisi için kaynak kuralı geçerli. Güvende kalın.
Durum (24.09.2026 07:30):
Karadeniz'in kuzeyine yerleşen alçak basınç merkezi kıyıya kuzeyli, nemli ve serin bir akış gönderiyor. Deniz suyu sıcaklığı Trabzon açıklarında hâlâ 24 °C civarında; bu, yağışın konvektif karakterini besliyor. MGM dün akşam Rize ve Artvin için turuncu, Trabzon ve Giresun için sarı kod yayınladı.
İlk ölçümlerim:
Kod:
Of / Trabzon, 40 m - 24.09.2026 07:30
Sıcaklık: 17,2 °C | Nem: %94 | Rüzgar: Yıldız 24 km/s | Basınç: 1006 hPa
Yağış: 03:00-07:30 arası 26,8 mm (Ecowitt, 1,2 m)
Olay: Aralıklı kuvvetli sağanak, denizden gelen bantlar halinde.Dikkat edilecek noktalar:
- Eylül boyunca toprak kuruydu, ilk 24 saatte doygunluk sorunu beklemiyorum. Asıl kritik dönem 25 Eylül gecesi; sistem yavaşlıyor.
- Solaklı, İyidere ve Fırtına vadilerinde 300 m üzerinde kıyının bir buçuk katı yağış olağan.
- Saatlik yağış şiddeti 30 mm'yi aşarsa küçük dere taşkını riski başlar; ölçümlerinizi süreyle birlikte yazın.
Rize, Artvin ve Giresun'dan gözlem bekliyorum. Yol ve köprü bilgisi için kaynak kuralı geçerli. Güvende kalın.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)