22.09.2026, 02:56
Merhaba Karadeniz forumu, misafir olarak yazıyorum. Kastamonu tarafına sonbahar renklerini çekmek için gittim; Ilgaz geçidinde iki gece kaldım ve sezonun ilk kırağısına denk geldim.
Gözlem:
Gece gökyüzü tamamen açıktı, hava durgundu; sabah 05:40'ta doğu ufkunda ince cirrus dışında bulut yoktu. Vadiye çöken sis 300 m kadar kalınlıktaydı ve güneş doğduktan bir saat sonra dağılmaya başladı. 08:30'da sıcaklık 9 °C'ye çıkmıştı; kırağı yalnızca gölgede kaldı.
Aynı gün öğleden sonra Küre Dağları tarafında 1.400 m'de 14 °C ölçtüm, kırağı izi yoktu; sabah oraya yetişemedim.
Kapadokya'da bu sabah 6 °C vardı, kırağı yok. Sorum: Karadeniz'in iç kesimlerinde Eylül'ün üçüncü haftası ilk kırağı için normal mi, erken mi? Bir de bu koşullarda (açık gökyüzü, sakin rüzgar) sabah sisi için en iyi çekim saati sizce hangisi? Vadide sis ve üstünde kırağılı çayır karesi bu sezonun en sevdiğim fotoğrafı oldu; konum ve tarih notlu.
Gözlem:
Kod:
Ilgaz Geçidi / Kastamonu, 1.780 m - 22.09.2026 06:20
Sıcaklık: 1,6 °C (araç termometresi) / 1,9 °C (el tipi termometre, 1,5 m)
Nem: %96 | Rüzgar: Sakin
Olay: Çayırlarda ve araç camında kırağı, vadide sis tabakası.Gece gökyüzü tamamen açıktı, hava durgundu; sabah 05:40'ta doğu ufkunda ince cirrus dışında bulut yoktu. Vadiye çöken sis 300 m kadar kalınlıktaydı ve güneş doğduktan bir saat sonra dağılmaya başladı. 08:30'da sıcaklık 9 °C'ye çıkmıştı; kırağı yalnızca gölgede kaldı.
Aynı gün öğleden sonra Küre Dağları tarafında 1.400 m'de 14 °C ölçtüm, kırağı izi yoktu; sabah oraya yetişemedim.
Kapadokya'da bu sabah 6 °C vardı, kırağı yok. Sorum: Karadeniz'in iç kesimlerinde Eylül'ün üçüncü haftası ilk kırağı için normal mi, erken mi? Bir de bu koşullarda (açık gökyüzü, sakin rüzgar) sabah sisi için en iyi çekim saati sizce hangisi? Vadide sis ve üstünde kırağılı çayır karesi bu sezonun en sevdiğim fotoğrafı oldu; konum ve tarih notlu.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)