Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

[Çözüldü] Negatif NAO = İstanbul'a kar mı? 30 kışlık derlemeyle sınayalım

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(13.09.2026, 19:30)EnsembleEce Yazdı: İşe yarıyor, ama tek başına değil. Tablodan çıkan asıl ilginç şey şu: blokajın olduğu 34 olayın 16'sı aynı zamanda negatif NAO haftasına denk geliyor ve en uzun süren, en çok biriken karlar büyük oranda bu grupta. Yani...
Ece, iki gündür tabloya ve Ayşe'nin haritalarına bakıyorum. Kabul ediyorum: NAO tek başına yetmiyor, blokaj ve kuzeydoğulu akış olmadan İstanbul'a kar neredeyse hiç gelmiyor. Hatırladığım o güzel kışlarda negatif NAO "sebep" değil, çoğu zaman eşlik eden bir durummuş.
Yalnız bir notum var: negatif NAO'nun blokajla birlikte geldiği kışlar, senin tablonda da görüldüğü gibi, daha verimli. Bunu da kurala yazalım mı?
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 15 üye:
  • kar_Busra, yusufelmas, Serife10, Serap.Yalova, kutahyaGozlem, Ozer_Aksaray, kastamonuhavasi, hatayFirtina, Meteoabdullah, KaramanMeteo526, varols, kar_Gulsum, aydin67, bekirMeteo, gurbuzm
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
RE: Negatif NAO = İstanbul'a kar mı? 30 kışlık derlemeyle sınayalım - Yazar: KarAvcisi34 - 14.09.2026, 09:05

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 2 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası