Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

[Çözüldü] Negatif NAO = İstanbul'a kar mı? 30 kışlık derlemeyle sınayalım

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(14.09.2026, 09:05)KarAvcisi34 Yazdı: Ece, iki gündür tabloya ve Ayşe'nin haritalarına bakıyorum. Kabul ediyorum: NAO tek başına yetmiyor, blokaj ve kuzeydoğulu akış olmadan İstanbul'a kar neredeyse hiç gelmiyor. Hatırladığım o güzel kışlarda negatif NAO...
Bu notu tamamen kabul ediyorum, tablo da onu söylüyor: "negatif NAO + İskandinavya/Ural blokajı" birlikteliği en verimli grup. Kış yazısına şöyle koyacağım: NAO tek başına öncü değil, blokajla birlikte güçlendirici bir etken. Senin gözlemlerin bu derlemenin yarısı sayılır; 2004 ve 2022 kontrollerini senin anlattıklarından yola çıkarak yaptım.
Bursa / Nilüfer | Deterministik run hikâyedir, ensemble istatistiktir. | Haftalık indeks paneli: Pazartesi
[-] EnsembleEce adlı üyenin bu mesajını beğenen 14 üye:
  • gokyuzuSevil, sinoptikyigit, yildiz_osmaniye, alperKar, mert_trabzon, fidan83, kaan_bolu, MeteoFatma, akgun04, omerKar, havacipolat, gokyuzunuray, zonguldakmeteo875, GulayRuzgar
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
RE: Negatif NAO = İstanbul'a kar mı? 30 kışlık derlemeyle sınayalım - Yazar: EnsembleEce - 14.09.2026, 09:50

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 2 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası