Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

[Çözüldü] Sisli sabahtan sonra nem sensörü %99'da takılı kalıyor: arıza mı, yoğuşma mı?

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(17.09.2026, 13:05)aydogani Yazdı: Halil Bey, arşivi karıştırdım ama bulamadım, belki doğru kelimeyle aramadım. Yeni üyeleri böyle azarlamayalım lütfen, soru sormak için buradayız.
Haklısınız, sabırsız yazdım, özür dilerim aydogani. İddialaşmak yerine test edelim; adım adım:
  1. Kurutma testi: Bir sonraki sisli sabahtan sonra kalkanı aç, sensörü silmeden, sadece havalandırarak kurumasını bekle ve 10 dakikada bir okumayı not et.
  2. Tuz testi: Doymuş sofra tuzu (NaCl) çözeltisiyle kapalı kapta 24 saat bekletme; bu ortamda bağıl nem ~%75,3 olur.
  3. Psikrometre karşılaştırması: Öğlen, sapan psikrometre (kuru ve ıslak termometre) ile ölçüm yapıp sensörle karşılaştır.
1. adım yoğuşmayı, 2. ve 3. adım kaymayı ölçer.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 16 üye:
  • polat_adana, kar_Nurten, yagmur_ecrin, EmineU54, Merve.Osmaniye, mesut_hava, manisafirtina, havaciveli, Sinoptikokan, Meteoefe, bulentKar, Burcu_74, MeteoGulizar, apaydinb, yagmur_yesim, Figen.Isik
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
RE: Sisli sabahtan sonra nem sensörü %99'da takılı kalıyor: arıza mı, yoğuşma mı? - Yazar: IstasyonHalil - 17.09.2026, 18:45

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası