25.09.2026, 19:44
Bu sabah, 26 Eylül, Sarıalan'a çıktım; sezon öncesi istasyon bakımı ve biraz da merak. Ölçümler:
Çim üstü termometresi eksiyi gösterdi ama gözle görülür kırağı yalnızca gölgedeki çayırda vardı, güneş vurunca beş dakikada gitti. Yine de sezonun ilk "beyaz" görüntüsü sayılır. Oteller Bölgesi'nde telesiyej direklerinde bakım ekipleri çalışıyordu, kar makineleri henüz yerinde değil.
İstasyon tarafı: Ecowitt'in yağış ölçer kepçesini temizledim, nem sensörünü değiştirdim (geçen kışki %100 takılma sorunu için Kemal'in tavsiyesiyle İstasyon forumuna ayrı başlık açacağım). Güneş paneli açısını kış güneşine göre 55 dereceye aldım.
Soru: Uludağ zirvesine ilk kar için modeller ne diyor? 2025'te 14 Ekim'de zirvede 3 cm görmüştük; bu yıl Ekim başındaki oluk geçişi zirveye bir şey bırakır mı, yoksa Sarıalan için sadece soğuk yağmur mu?
Kod:
Sarıalan (1.620 m), 26.09.2026 07:10
Sıcaklık: 3,1 °C Çim üstü: -0,4 °C Nem: %91
Rüzgar: sakin Basınç (deniz seviyesine indirgenmiş): 1021 hPa
Gökyüzü: açık, vadide sis, zirve berrak
Nilüfer (155 m), aynı saat: 12,4 °C, nem %84, sis yokÇim üstü termometresi eksiyi gösterdi ama gözle görülür kırağı yalnızca gölgedeki çayırda vardı, güneş vurunca beş dakikada gitti. Yine de sezonun ilk "beyaz" görüntüsü sayılır. Oteller Bölgesi'nde telesiyej direklerinde bakım ekipleri çalışıyordu, kar makineleri henüz yerinde değil.
İstasyon tarafı: Ecowitt'in yağış ölçer kepçesini temizledim, nem sensörünü değiştirdim (geçen kışki %100 takılma sorunu için Kemal'in tavsiyesiyle İstasyon forumuna ayrı başlık açacağım). Güneş paneli açısını kış güneşine göre 55 dereceye aldım.
Soru: Uludağ zirvesine ilk kar için modeller ne diyor? 2025'te 14 Ekim'de zirvede 3 cm görmüştük; bu yıl Ekim başındaki oluk geçişi zirveye bir şey bırakır mı, yoksa Sarıalan için sadece soğuk yağmur mu?
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)