Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Kasım için SSW konuşmak erken mi? Stratosfer takibi başlasın

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biliyorum, Eylül ortasındayız ve kutup girdabı daha yeni kuruluyor. Ama geçen sezon stratosfer takibini Aralık'ta başlattık ve Ocak'taki olayı arkadan yakaladık. Bu sene erken başlayalım dedim.

Elimde şunlar var:
  • 10 hPa seviyesinde 60°K zonal rüzgar henüz yazlık doğulu rejimden batılıya döndü; girdap Ekim boyunca güçlenecek.
  • QBO doğulu fazda (Kemal'in kış başlığında da yazdı). Doğulu QBO kışlarında büyük SSW sıklığı daha yüksek diye okudum.
  • Kasım'da SSW olur mu? Bildiğim kadarıyla çok nadir, ama "Kanada isınması" denen erken sezon zayıf ısınmalar oluyormuş.

Sorularım: Kasım SSW ihtimali gerçekten sıfıra yakın mı? Takip için hangi grafiğe bakmalıyız (10 hPa sıcaklık mı, zonal rüzgar mı)? Ve bir SSW olursa bize düşen pay ne kadar?

İstanbul kar sezonu için erken heyecan yapmıyorum, sadece hazırlık. Çekmeköy bu sabah 15 Eylül 06:50, 17,2 °C, hafif poyraz.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 9 üye:
  • Radarahmet, Figen.Isik, MelisU_Kutahya, BulutKovalayan, eren_izmir, Elif.Kahramanmaras, taner_217, kahramanmaras95, aygun_ordu
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
Kasım için SSW konuşmak erken mi? Stratosfer takibi başlasın - Yazar: KarAvcisi34 - 14.09.2026, 19:44