23.06.2026, 14:56
Dün öğleden sonra Isparta tarafında fotoğraf gezisindeydim. Eğirdir Gölü'nün kuzey kıyısından Barla yönüne bakarken saat 15:20'de göl üzerinde bir cumulus congestus hızla kuleye dönüştü. 15:50'de örs (anvil) yayıldı, 16:05'te tabanın altında yağış perdesi göründü. Gölün üzerine düşen yağış çizgileri gri bir perde gibiydi, arkasında güneş; yılın en güzel karelerinden biri oldu.
Çekim: 24 mm, f/8, 1/500, ISO 100; örs için polarize filtre yardımcı oldu.
[Toroslar] Eğirdir / Isparta (920 m) - 23.06.2026 17:30
Sağanak 16:10'da kasabaya girdi, 17:30'a kadar aralıklı sürdü. Kaldığım pansiyonun bahçesindeki plastik ölçerde (bilimsel değil, biliyorum) 38 mm okudum. MGM istasyonu ne ölçtü bilmiyorum, bilen yazarsa sevinirim. Sıcaklık 29'dan 18'e düştü; birkaç dakika küçük dolu da vardı, 5 mm çapında, zarar yok.
Sorularım: Haziran sonu için bu kadar yağış Toroslar'da normal mi? Ve göl üzerinde bulutun bu kadar hızlı büyümesinin bir sebebi var mı, gölün kendisi mi tetikliyor? Şimdiden teşekkürler.
Çekim: 24 mm, f/8, 1/500, ISO 100; örs için polarize filtre yardımcı oldu.
[Toroslar] Eğirdir / Isparta (920 m) - 23.06.2026 17:30
Sağanak 16:10'da kasabaya girdi, 17:30'a kadar aralıklı sürdü. Kaldığım pansiyonun bahçesindeki plastik ölçerde (bilimsel değil, biliyorum) 38 mm okudum. MGM istasyonu ne ölçtü bilmiyorum, bilen yazarsa sevinirim. Sıcaklık 29'dan 18'e düştü; birkaç dakika küçük dolu da vardı, 5 mm çapında, zarar yok.
Sorularım: Haziran sonu için bu kadar yağış Toroslar'da normal mi? Ve göl üzerinde bulutun bu kadar hızlı büyümesinin bir sebebi var mı, gölün kendisi mi tetikliyor? Şimdiden teşekkürler.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)