25.09.2026, 15:25
Günaydın! Bugün başlığı Ege'den açıyorum çünkü sabah sabah heyecan var: cephe geliyor.
Çeşme / İzmir - 26.09.2026 07:20
Sıcaklık: 21 °C | Nem: %72 | Rüzgar: Lodos 18 knot (33 km/s), artıyor | Basınç: 1009 hPa, düşüyor
Gökyüzü: Batıda altostratus kalınlaşıyor, ufuk gri. Deniz kabarmaya başladı.
Dün akşamdan beri basınç 6 hPa düştü, lodos kuvvetlendi. Yelken kulübünde sabah antrenmanı iptal, tekneler bağlandı. Bu, Eylül'ün ilk ciddi cephe geçişi ve Ege kıyısında öğleden sonra sağanak bekliyorum.
Bugün için özet (MGM tahmini + Windy üzerinden ECMWF 00z):
MGM İzmir, Aydın ve Muğla için sarı kod (kuvvetli rüzgar ve sağanak) yayınladı. Denizcilere not: Ege'de rüzgar 6-7 kuvvetinde, tekneyle çıkmayın.
Gözlemleri bekliyorum, özellikle cephe kaçta nereden geçti diye takip edelim.
Çeşme / İzmir - 26.09.2026 07:20
Sıcaklık: 21 °C | Nem: %72 | Rüzgar: Lodos 18 knot (33 km/s), artıyor | Basınç: 1009 hPa, düşüyor
Gökyüzü: Batıda altostratus kalınlaşıyor, ufuk gri. Deniz kabarmaya başladı.
Dün akşamdan beri basınç 6 hPa düştü, lodos kuvvetlendi. Yelken kulübünde sabah antrenmanı iptal, tekneler bağlandı. Bu, Eylül'ün ilk ciddi cephe geçişi ve Ege kıyısında öğleden sonra sağanak bekliyorum.
Bugün için özet (MGM tahmini + Windy üzerinden ECMWF 00z):
- Ege kıyıları: Öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak, lodos 40-55 km/s. Akşam rüzgar batıya dönüyor ve serinliyor.
- Marmara: Öğleden sonra cephe geçişi, İstanbul'da kısa süreli kuvvetli sağanak ve ardından poyraz. Akşam 15 dereceye kadar düşüş.
- Batı Karadeniz: Gece ve yarın sabah yağışlı.
- İç Anadolu: Akşam saatlerinde Eskişehir-Ankara hattında sağanak, gece 9-10 °C.
- Akdeniz ve Güneydoğu: Etkilenmiyor, sıcak ve açık.
- Doğu Anadolu: Yarın sabah belirgin soğuma.
MGM İzmir, Aydın ve Muğla için sarı kod (kuvvetli rüzgar ve sağanak) yayınladı. Denizcilere not: Ege'de rüzgar 6-7 kuvvetinde, tekneyle çıkmayın.
Gözlemleri bekliyorum, özellikle cephe kaçta nereden geçti diye takip edelim.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)