23.09.2026, 16:08
Günaydın arkadaşlar. Bugünün başlığını açıyorum; sakin bir gün gibi görünüyor ama Cumartesi için ufukta bir cephe var, ona giden süreci takip edelim.
Genel durum: Türkiye geneli sırt (ridge) etkisinde; yüksek basınç Balkanlar üzerinde 1022 hPa. Bu yüzden bugün ve yarın açık ve sakin, sabahlar serin, gündüzler mevsim normallerinin biraz üstünde.
MGM'nin bugün için uyarısı yok. Cumartesi için cephe geçişi sinyali ECMWF ve GFS'te dört gündür tutarlı, yani yaz artık gerçekten kapanıyor gibi.
Benim asıl gündemim istasyon bakımı: kış öncesi yağış ölçer hunisini temizledim, anemometre yataklarını kontrol ettim. Aynı bakımı yapmak isteyenler için istasyon forumunda kısa bir liste paylaştım.
Gözlemlerinizi bekliyorum.
Kod:
Nilüfer / Bursa (155 m) - 24.09.2026 07:00
Sıcaklık: 16,8 °C | Min: 15,9 °C (06:10) | Nem: %81
Rüzgar: Sakin | QNH: 1016,4 hPa | Dün maks: 28,3 °CGenel durum: Türkiye geneli sırt (ridge) etkisinde; yüksek basınç Balkanlar üzerinde 1022 hPa. Bu yüzden bugün ve yarın açık ve sakin, sabahlar serin, gündüzler mevsim normallerinin biraz üstünde.
- Marmara: Açık, İstanbul 26-27 °C. Sabah Boğaz'da hafif pus.
- Ege: Açık, İzmir 30 °C. Akşam meltem.
- Akdeniz: Açık, Antalya 32 °C, Adana 33 °C.
- İç Anadolu: Sabah 10-12 °C, gündüz 26 °C. Konya Ovası'nda sabah sisi mümkün.
- Karadeniz: Doğu kıyılarında öğleden sonra yerel sağanak dışında sakin.
- Doğu ve Güneydoğu: Açık, Diyarbakır 34 °C, Erzurum 22 °C.
MGM'nin bugün için uyarısı yok. Cumartesi için cephe geçişi sinyali ECMWF ve GFS'te dört gündür tutarlı, yani yaz artık gerçekten kapanıyor gibi.
Benim asıl gündemim istasyon bakımı: kış öncesi yağış ölçer hunisini temizledim, anemometre yataklarını kontrol ettim. Aynı bakımı yapmak isteyenler için istasyon forumunda kısa bir liste paylaştım.
Gözlemlerinizi bekliyorum.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)