02.08.2026, 22:08
Günaydın. Sıcak hava dalgasının dördüncü günündeyiz ve bugün zirve bekleniyor, o yüzden başlığı erken açıyorum.
Antalya Merkez - 03.08.2026 07:30
Sıcaklık: 29,6 °C | Nem: %68 | Rüzgar: Sakin | Basınç: 1006 hPa
Gökyüzü: Açık, ufukta toz pusu.
Gece minimumu 27,8 °C. Bu, tropik gece tanımının (minimum 20 °C üstü) çok ötesinde; klima kapalı uyumak mümkün değil. Asıl konu hissedilen sıcaklık: nem %68 iken 29,6 °C bile 36 gibi hissediliyor.
Bugün için MGM tahmini ve model durumu:
MGM 15 il için turuncu kod (sıcak hava ve yangın riski) yayınladı. Bir kez daha hatırlatalım: "asfalt üzerinde 50 derece" haberleri resmi ölçüm değildir. MGM istasyonu 2 metre yükseklikte, çimen üzerinde ve gölgede ölçer.
Bu dalga ne zaman biter sorusu için: ECMWF Perşembe'den itibaren kuzeyden hafif serinleme veriyor, GFS Cuma diyor. Kemal'in yorumunu bekliyorum.
Antalya Merkez - 03.08.2026 07:30
Sıcaklık: 29,6 °C | Nem: %68 | Rüzgar: Sakin | Basınç: 1006 hPa
Gökyüzü: Açık, ufukta toz pusu.
Gece minimumu 27,8 °C. Bu, tropik gece tanımının (minimum 20 °C üstü) çok ötesinde; klima kapalı uyumak mümkün değil. Asıl konu hissedilen sıcaklık: nem %68 iken 29,6 °C bile 36 gibi hissediliyor.
Bugün için MGM tahmini ve model durumu:
- Akdeniz kıyıları: Antalya 38-39 °C, Adana 40 °C, Mersin 37 °C. Nem yüksek, hissedilen 45'in üstü.
- Güneydoğu: Şanlıurfa 43 °C, Cizre 45-46 °C. Kuru sıcak, hissedilen değerle gerçek değer yakın.
- Ege: İzmir 39 °C, Aydın 42 °C. Orman yangını riski çok yüksek, MGM turuncu kod.
- İç Anadolu: Ankara 36 °C, Konya 37 °C.
- Marmara: İstanbul 34-35 °C, nem yüksek, akşam hafif poyraz.
- Karadeniz: Kıyılar 30-31 °C, iç kesimler 35 °C.
- Doğu Anadolu: Erzurum 31 °C, Van 33 °C.
MGM 15 il için turuncu kod (sıcak hava ve yangın riski) yayınladı. Bir kez daha hatırlatalım: "asfalt üzerinde 50 derece" haberleri resmi ölçüm değildir. MGM istasyonu 2 metre yükseklikte, çimen üzerinde ve gölgede ölçer.
Bu dalga ne zaman biter sorusu için: ECMWF Perşembe'den itibaren kuzeyden hafif serinleme veriyor, GFS Cuma diyor. Kemal'in yorumunu bekliyorum.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)