20.03.2021, 20:34
2021 yılının deprem gündemi ve bilgi paylaşımı konusudur.
Bu konu ne için?
Depremle ilgili genel tartışmalar, bilimsel haberler, hazırlık önerileri ve sorular burada toplanır. Güncel depremlerin büyüklük ve konum bilgisi burada tutulmaz; bunun için:
Hissettiyseniz
Bir sarsıntı hissettiyseniz önce kendi güvenliğinizi sağlayın, ardından resmi kaynakları kontrol edin. AFAD'ın sayfasında "hissettim" bildirimi yapma imkânı var; bu bildirimler bilim insanları için değerli veri. Forumda "hissettim" yazmak yerine bu bildirimi yapmanızı öneririm.
2021 için gündem önerileri
Lütfen forum kurallarını hatırlayın: tahmin yok, kaynaksız rakam yok, saygı esastır.
Bu konu ne için?
Depremle ilgili genel tartışmalar, bilimsel haberler, hazırlık önerileri ve sorular burada toplanır. Güncel depremlerin büyüklük ve konum bilgisi burada tutulmaz; bunun için:
Hissettiyseniz
Bir sarsıntı hissettiyseniz önce kendi güvenliğinizi sağlayın, ardından resmi kaynakları kontrol edin. AFAD'ın sayfasında "hissettim" bildirimi yapma imkânı var; bu bildirimler bilim insanları için değerli veri. Forumda "hissettim" yazmak yerine bu bildirimi yapmanızı öneririm.
2021 için gündem önerileri
- Deprem çantası ve aile afet planı hazırlığı
- Binamızın durumu: deprem yönetmeliği, bina denetimi, zorunlu deprem sigortası
- Sismolojinin temel kavramları: büyüklük ve şiddet farkı, artçı sarsıntı, fay türleri
- Mahallemizdeki toplanma alanlarını öğrenmek
Lütfen forum kurallarını hatırlayın: tahmin yok, kaynaksız rakam yok, saygı esastır.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)