02.04.2025, 20:39
Kış 2024-2025 karnesi. Ekim'deki yazıyı madde madde alıntılayıp puanlıyorum. Puan: tuttu 1, kısmen 0.5, tutmadı 0.
Toplam: 5 maddeden 4.5 puan (%90).
Ne öğrendim?
Belirsizlik notu
%90 yüksek bir oran, ama beş maddelik bir liste. Gelecek sezon madde sayısını artıracağım; az maddeyle yüksek puan almak kolay.
- 'Kasım kurak ve ılık, ortalama 3 / 14': Tuttu. Gerçekleşen ortalama 3 / 15. 1
- 'Aralık ay ortası sonrası ilk kar 5-10 cm, Keçiören ve Pursaklar üst sınırda': Tuttu. 21-22 Aralık; Keçiören 8, Pursaklar 9, Çankaya 5, Etimesgut 4. Etimesgut aralığın hafif altında ama genel tablo doğru. 1
- 'Ocak inversiyon ve sis ağırlıklı, kar az': Tuttu. Ocak'ta tek bir hafif kar günü; üç haftaya yakın inversiyon. 1
- 'Şubat'ta en az bir 10 cm üstü kar, Keçiören 10-15, Çankaya 5-10': Tuttu. Keçiören 15, Çankaya 10. 1
- 'Kış toplam yağışı normalin altında': Kısmen. Şubat yağışlı geçti ve açığı kısmen kapattı; kış toplamı normalin yaklaşık %85'i. 'Normalin altı' teknik olarak doğru ama beklediğim kadar kurak değil. 0.5
Toplam: 5 maddeden 4.5 puan (%90).
Ne öğrendim?
- İlçe bazlı aralıklar genel olarak tuttu; kuzey ilçelerin avantajı her iki kar olayında da görüldü.
- Kar miktarlarında iki olayda da üst sınıra yakın kaldık; Karadeniz'in sıcaklığını gelecek sezon daha fazla hesaba katmalıyım.
- Kırağı Soğukları'ndan aldığım 'kar üstü soğuk' kuralı bu kış iki kez işe yaradı.
Belirsizlik notu
%90 yüksek bir oran, ama beş maddelik bir liste. Gelecek sezon madde sayısını artıracağım; az maddeyle yüksek puan almak kolay.
Ankara / Çankaya, 900 m | Kuru soğuk, kısa kar, uzun don. | Önce sinoptik, sonra ilçe.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)