01.04.2024, 20:08
2024 konvektif sezonu takip konusu açıldı. 2023 konusu kilitlendi; geçen sezonun kayıtları orada duruyor.
Rapor formatı
Geçen sezon formatı kullanan raporlar sayesinde büyük dolu günlerini ve hortum kayıtlarını düzgün tutabildik. Bu sezon da aynı disiplinle devam edelim.
Bu sezonun yenilikleri
Kurallar (değişmedi)
2024 beklentileri
Kış Marmara'da yağışlı geçti, toprak nemli. Deniz sıcaklıkları yüksek. Haziran'ın sezonun zirvesi olmasını, Marmara'da en az bir squall line ya da bow echo olayı yaşanmasını, İç Anadolu'da büyük dolu günlerinin 6-10 arasında olmasını bekliyorum. Ayrıntılar sezon tahmini yazısında.
Rapor formatı
Kod:
İlçe · saat · olay · dolu çapı / rüzgar · kaynak
Örnek: Kayseri Melikgazi · 16:10 · dolu · 3 cm · kendi gözlemimBu sezonun yenilikleri
- Aktif günlerde sabah risk seviyesinin yanına tetikleyiciyi de yazacağım: cephe, oluk, deniz meltemi sınırı ya da dağ etkisi.
- Sezon sonunda büyük dolu günü (4 cm üstü), Marmara Yüksek risk günü ve doğrulanmış hortum sayısını açıklayacağım.
- Önemli olaylarda radar görüntüsünün saatini ve kaynağını belirterek paylaşın.
Kurallar (değişmedi)
- Hortum raporlarında görsel doğrulama; yoksa bildirim olarak kalır.
- Hasar ve yaralı bilgisi paylaşılmaz, resmi kaynaklara yönlendiririz.
- Resmi uyarılar esastır; benim risk seviyelerim tamamlayıcıdır.
- Fotoğraf için risk almayın. Şimşek güvenliği her şeyden önce gelir.
2024 beklentileri
Kış Marmara'da yağışlı geçti, toprak nemli. Deniz sıcaklıkları yüksek. Haziran'ın sezonun zirvesi olmasını, Marmara'da en az bir squall line ya da bow echo olayı yaşanmasını, İç Anadolu'da büyük dolu günlerinin 6-10 arasında olmasını bekliyorum. Ayrıntılar sezon tahmini yazısında.
İzmit | CAPE tek başına fırtına değildir, shear lazım. | Oraj takip: Nisan-Ekim

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)