12.12.2022, 20:32
Merhaba,
Bolu'dan yazıyorum, şehir merkezi 740 metre. Bu blogda Batı Karadeniz için kar, sis ve yağış tahminlerimi paylaşacağım. Benim tahminlerim biraz farklı olacak: havayı yolla birlikte yazarım. Bolu Dağı'ndan her hafta geçen biri olarak "kar yağacak" demek yetmiyor; "D-100'de Bolu Dağı kesiminde saat kaçta kar başlar, otoyolda tünel girişlerinde durum ne olur" sorusu önemli.
Bu blogda neler var?
Gözlem formatı
Kurallar
Hoş geldiniz.
Bolu'dan yazıyorum, şehir merkezi 740 metre. Bu blogda Batı Karadeniz için kar, sis ve yağış tahminlerimi paylaşacağım. Benim tahminlerim biraz farklı olacak: havayı yolla birlikte yazarım. Bolu Dağı'ndan her hafta geçen biri olarak "kar yağacak" demek yetmiyor; "D-100'de Bolu Dağı kesiminde saat kaçta kar başlar, otoyolda tünel girişlerinde durum ne olur" sorusu önemli.
Bu blogda neler var?
- Bolu Dağı ve geçitler: D-100 Bolu Dağı kesimi, otoyol, Ilgaz geçidi, Gerede çevresi. Kar başlangıç saati, buzlanma ve sis.
- Kartalkaya: Kış boyunca haftalık kar kalınlığı takibi. Sezon açılışı ve kapanışı.
- Kıyı ve iç kesim farkı: Zonguldak ve Bartın kıyısında yağmur yağarken Bolu ve Kastamonu'da kar olabilir. İkisini hep ayrı yazarım.
- Sonbahar yağışları: Kıyıda orografik yağış ve dere taşkın riski. Bu bölge 2021 yazını unutmadı; yağışı hafife almayacağım.
Gözlem formatı
Kod:
Yer / rakım · saat · sıcaklık · olay · yol durumu
Örnek: Bolu Dağı (D-100, ~900 m) · 06:40 · -2 °C · yoğun kar · yol kaygan, ağır araç yavaşKurallar
- Konu açma yetkisi bende ve yönetimde; yorumlar ve gözlemler herkese açık.
- Yol durumu için resmi kaynak karayolu yetkilileri ve emniyet duyurularıdır. Ben tahmin ve gözlem yazarım, resmi kapatma kararı vermem.
- Kar varken yola çıkacaksanız zincir, battaniye, dolu depo. Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşünün.
Hoş geldiniz.
Bolu, 740 m | Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşün. | Kartalkaya kalınlık takibi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)