Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

BatiKaradenizBora Tahmin Hakkında Bilgilendirme

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba,

Bolu'dan yazıyorum, şehir merkezi 740 metre. Bu blogda Batı Karadeniz için kar, sis ve yağış tahminlerimi paylaşacağım. Benim tahminlerim biraz farklı olacak: havayı yolla birlikte yazarım. Bolu Dağı'ndan her hafta geçen biri olarak "kar yağacak" demek yetmiyor; "D-100'de Bolu Dağı kesiminde saat kaçta kar başlar, otoyolda tünel girişlerinde durum ne olur" sorusu önemli.

Bu blogda neler var?
  • Bolu Dağı ve geçitler: D-100 Bolu Dağı kesimi, otoyol, Ilgaz geçidi, Gerede çevresi. Kar başlangıç saati, buzlanma ve sis.
  • Kartalkaya: Kış boyunca haftalık kar kalınlığı takibi. Sezon açılışı ve kapanışı.
  • Kıyı ve iç kesim farkı: Zonguldak ve Bartın kıyısında yağmur yağarken Bolu ve Kastamonu'da kar olabilir. İkisini hep ayrı yazarım.
  • Sonbahar yağışları: Kıyıda orografik yağış ve dere taşkın riski. Bu bölge 2021 yazını unutmadı; yağışı hafife almayacağım.

Gözlem formatı
Kod:
Yer / rakım · saat · sıcaklık · olay · yol durumu Örnek: Bolu Dağı (D-100, ~900 m) · 06:40 · -2 °C · yoğun kar · yol kaygan, ağır araç yavaş

Kurallar
  • Konu açma yetkisi bende ve yönetimde; yorumlar ve gözlemler herkese açık.
  • Yol durumu için resmi kaynak karayolu yetkilileri ve emniyet duyurularıdır. Ben tahmin ve gözlem yazarım, resmi kapatma kararı vermem.
  • Kar varken yola çıkacaksanız zincir, battaniye, dolu depo. Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşünün.

Hoş geldiniz.
Bolu, 740 m | Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşün. | Kartalkaya kalınlık takibi
[-] BatiKaradenizBora adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:
  • kutahyaGozlem, havaelif, havacibulent, IstasyonHalil, karbarkin, yusuf_231, sezgin_79, EgeliRuzgar, tarik.kara, yagmur_yesim, vedatmeteo, Azra_meteo
Alıntı
Vds satın al

Bu Konudaki Mesajlar
BatiKaradenizBora Tahmin Hakkında Bilgilendirme - Yazar: BatiKaradenizBora - 12.12.2022, 20:32

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası