20.05.2023, 19:34
Akdeniz ve Ege için 2023 yaz tahminim. Önce bir uyarı: Yaz tahmininde abartıya çok müsait bir alandayız. Bu yüzden her sıcaklık değerini resmi istasyon, gölge ölçümü ve 2 m yükseklik için veriyorum. Araba ekranı, asfalt üstü termometre, balkon demirinde güneş alan cihaz kabul etmiyorum.
Dayanaklar
Ay ay (Antalya kıyı / iç Ege)
Önemli olay beklentisi
Temmuz ortası, en az 10 gün süren, T850 +26 üstü bir dalga. Olasılığı %60.
Belirsizlik
Sırtın konumu. Sırt biraz daha doğuya yerleşirse Ege değil İç Anadolu ve Güneydoğu en sıcak bölge olur.
Rekor politikası
Bu yaz "rekor" iddialarında önce istasyonun resmi olup olmadığını soracağım. Kimse alınmasın, bu benim huyum.
Dayanaklar
- El Niño hızla gelişiyor. Küresel ölçekte sıcak bir yıl bekleniyor.
- Akdeniz yüzeyi Mayıs'ta normalin 1-1,5 °C üstünde.
- ECMWF mevsimsel ürünü Haziran-Ağustos için Türkiye'nin tamamında normalin üstünde sıcaklık gösteriyor, en güçlü sinyal Ege ve Doğu Akdeniz'de.
- Kuzey Afrika sırtının Temmuz'da kuzeye uzanma olasılığı ensemble'larda yüksek.
Ay ay (Antalya kıyı / iç Ege)
Kod:
Haziran : normal - normalin biraz üstü. 40 °C üstü gün iç Ege'de 2-4.
Temmuz : normalin belirgin üstü. Bir uzun sıcak dalga (10 gün+), iç Ege'de 42-44, Antalya kıyısında 40-41.
Ağustos : normalin üstü. Gece minimumları kıyıda 27-29, bunaltıcı nem.Önemli olay beklentisi
Temmuz ortası, en az 10 gün süren, T850 +26 üstü bir dalga. Olasılığı %60.
Belirsizlik
Sırtın konumu. Sırt biraz daha doğuya yerleşirse Ege değil İç Anadolu ve Güneydoğu en sıcak bölge olur.
Rekor politikası
Bu yaz "rekor" iddialarında önce istasyonun resmi olup olmadığını soracağım. Kimse alınmasın, bu benim huyum.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)