01.01.2022, 10:05
2022 yılı MGM uyarıları takip konusu. Bu yıl konuyu ben yönetiyorum.
Format ve kurallar geçen yılla aynı:
Bir hatırlatma: Uyarı haritasındaki il sınırları, olayın o ilin tamamında aynı şiddette olacağı anlamına gelmez. Özellikle Karadeniz ve Toroslar gibi dağlık bölgelerde kıyı ile yamaç arasında çok büyük fark olabilir. Uyarıyı okuyun, sonra kendi konumunuzu düşünün. Bir de şunu ekleyeyim: Uyarı yayımlandığında ilk yapılacak şey paylaşmak değil, okumaktır. Geçerlilik saatini, olayın türünü ve kendi ilçenizin yüksekliğini düşünün; sonra paylaşın. Geçen yıl Ağustos'ta en çok işe yarayan mesajlar, uyarıyı yerel bir dille anlatan kısa yorumlardı. Kaynak yoksa mesaj yok. Hepimize sakin bir yıl diliyorum.
Format ve kurallar geçen yılla aynı:
- Uyarı rengi, iller, olay, geçerlilik, kaynak. Özetleniyorsa "(özet)".
- Yorum ayrı paragrafta. Forum tahminini uyarı gibi yazmak yok.
- Kırmızı kod nadirdir, sansasyon yok.
- Afet durumunda rakam paylaşılmaz, resmi kaynaklar esas alınır.
Kod:
Tarih / saat :
Renk :
İller :
Olay :
Geçerlilik :
Kaynak : MGMBir hatırlatma: Uyarı haritasındaki il sınırları, olayın o ilin tamamında aynı şiddette olacağı anlamına gelmez. Özellikle Karadeniz ve Toroslar gibi dağlık bölgelerde kıyı ile yamaç arasında çok büyük fark olabilir. Uyarıyı okuyun, sonra kendi konumunuzu düşünün. Bir de şunu ekleyeyim: Uyarı yayımlandığında ilk yapılacak şey paylaşmak değil, okumaktır. Geçerlilik saatini, olayın türünü ve kendi ilçenizin yüksekliğini düşünün; sonra paylaşın. Geçen yıl Ağustos'ta en çok işe yarayan mesajlar, uyarıyı yerel bir dille anlatan kısa yorumlardı. Kaynak yoksa mesaj yok. Hepimize sakin bir yıl diliyorum.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)