18.12.2023, 20:35
Geleneksel yıl sonu anketimizi bu yıl ben açıyorum.
Önce bir not: 2023 hepimiz için ağır bir yıldı. Şubat'taki depremler, bölgedeki zor kış koşulları ve o haftaların acısı hâlâ yüreğimizde. Bu anketi bir yarışma havasında yapıyoruz ama o dönemi bir 'meteorolojik olay' olarak oylamak istemedik. Kırağı Soğukları seçeneğini de bu nedenle ankete koymadık; o haftayı yaşayan ve yardım için çalışan herkese saygıyla.
Anket seçenekleri (2023):
Oy verirken sinoptik bir gerekçe de ekleyebilirsiniz; en iyi açıklamayı yıl sonunda ilk mesaja alıntılayacağım.
Önce bir not: 2023 hepimiz için ağır bir yıldı. Şubat'taki depremler, bölgedeki zor kış koşulları ve o haftaların acısı hâlâ yüreğimizde. Bu anketi bir yarışma havasında yapıyoruz ama o dönemi bir 'meteorolojik olay' olarak oylamak istemedik. Kırağı Soğukları seçeneğini de bu nedenle ankete koymadık; o haftayı yaşayan ve yardım için çalışan herkese saygıyla.
Anket seçenekleri (2023):
- Eyyam-ı Bahur Sıcak Dalgası (12-26 Temmuz) — Ege kıyılarında 42-44 °C, Güneydoğu'da 45 °C civarı, yüksek gece sıcaklıkları.
- Ekim sonu Marmara squall line'ı — kısa süreli ama şiddetli rüzgar ve dolu.
- Kasım'daki Karadeniz yağışları — Doğu Karadeniz'de orografik yağışın uzun sürdüğü üç gün.
- Aralık başı İç Anadolu sisi — Ankara ve Konya'da günlerce süren inversiyon.
- Diğer.
Oy verirken sinoptik bir gerekçe de ekleyebilirsiniz; en iyi açıklamayı yıl sonunda ilk mesaja alıntılayacağım.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)