17.12.2024, 21:09
Geleneği bu yıl ben sürdürüyorum. 2024 kış açısından zayıf geçti, adlandırılacak kadar büyük bir kar sistemi olmadı; ama başka türden olaylar çok konuşuldu.
Anket seçenekleri (2024):
Bu yıl ek bir soru: 'Hangi olayı önceden en iyi tahmin ettik?' Her oyda bir de buna cevap verirseniz, yıl sonu model başarı değerlendirmesine küçük bir katkı olur.
Anketi açarken şunu da söylemeliyim: Kar olmayan bir yılın anketini hazırlamak ilk bakışta sıkıcı geldi, ama listeyi yazarken fark ettim ki bu yıl konvektif açıdan forumun en hareketli yılıydı. Dolu, squall line, siklon, lodos; hepsi birbirinden farklı sinoptik desenler. Oy verirken 'en büyük' olanı değil, sizi en çok etkileyeni seçin. Anket 31 Aralık 23:59'da kapanıyor, sonuçları ilk mesaja ekleyeceğim.
Anket seçenekleri (2024):
- Eylül 2024 Akdeniz Siklonu (19-23 Eylül) — sıcak çekirdek eğilimli alçak, Ege kıyılarında 60-80 mm yağış ve fırtına.
- Mayıs-Haziran konvektif sezonu — İç Anadolu ve Marmara'da çok sayıda dolu günü.
- Haziran sonu erken sıcak dalga — Ege'de yangın riskinin erken zirve yaptığı hafta.
- Kasım başı lodos fırtınası — Marmara'da iki gün süren sert lodos.
- Diğer.
Bu yıl ek bir soru: 'Hangi olayı önceden en iyi tahmin ettik?' Her oyda bir de buna cevap verirseniz, yıl sonu model başarı değerlendirmesine küçük bir katkı olur.
Anketi açarken şunu da söylemeliyim: Kar olmayan bir yılın anketini hazırlamak ilk bakışta sıkıcı geldi, ama listeyi yazarken fark ettim ki bu yıl konvektif açıdan forumun en hareketli yılıydı. Dolu, squall line, siklon, lodos; hepsi birbirinden farklı sinoptik desenler. Oy verirken 'en büyük' olanı değil, sizi en çok etkileyeni seçin. Anket 31 Aralık 23:59'da kapanıyor, sonuçları ilk mesaja ekleyeceğim.
İzmit | CAPE tek başına fırtına değildir, shear lazım. | Oraj takip: Nisan-Ekim

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)