Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

Geçmiş Sezonlar ve Sistemler [Ana Konu]

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arkadaşlar selam,

Bölge konularında her soğuk dalgada aynı cümleyi görüyoruz: 'Bu 1987 gibi olur mu?', '2004'teki gibi mi?', '2017'yi hatırlayan var mı?' Geçmiş kışları konuşmak karseverlerin en sevdiği şey; ama bu konuşmalar tahmin akışının içinde kayboluyor. Geçmiş Sistemler alt forumunun ana konusu olarak burayı açıyorum.

Bu konuda ne yazılır?
  • Yaşadığınız ya da büyüklerinizden dinlediğiniz eski kışlar, sistemler, fırtınalar.
  • Eski sistemlerin sinoptik özeti: 500 hPa ve 850 hPa desenleri, soğuğun kaynağı (Balkanlar mı, Sibirya mı, Karadeniz üzerinden mi).
  • Eski gazete haberlerinden, aile fotoğraflarından hatıralar (kişisel bilgi içermeden).
  • Bugünkü bir sistemi geçmiştekine benzetiyorsanız, benzerlik ve farkları.

Kurallar:
  • Sayısal değer veriyorsanız kaynağını belirtin: MGM istatistikleri, yayımlanmış bir çalışma ya da reanaliz verisi. Hatıra ile ölçümü ayırın. 'Dizime kadar kar vardı' güzel bir hatıradır ama '80 cm' ölçüm değildir.
  • Afetler ve kayıplarla ilgili konularda saygılı dil; rakam vermek yerine resmi kaynaklara yönlendirme.
  • Her kış için ayrı değerlendirme konuları açılabilir: '<yıl> Kış Sezonu Değerlendirmesi' biçiminde.

Ben başlayayım: Benim için efsane kış 2004 Şubatı. Çekmeköy'de o zamanlar lise son sınıftaydım, yolu babamla kürekle açmıştık. Yıllar sonra reanaliz haritalarına baktığımda 850 hPa'da Marmara üzerinde -12'ye yakın bir soğuk ve Karadeniz'den gelen nemli kuzeydoğulu akışı gördüm. Çocukken bilmiyordum ama deniz etkili kar yaşamışız.

Siz hangi kışı efsane sayıyorsunuz?
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 13 üye:
  • Karatas_Nigde, ozdemirs01, EgeliRuzgar, SaadetFirtina, mugla05, KaradenizYagmur, sanliurfaGozlem, EgeMeltem, Miray.Gunduz, Ayse.Koc, dogan67, umit86, HavaAdmin
Alıntı
Vds satın al

Bu Konudaki Mesajlar
Geçmiş Sezonlar ve Sistemler [Ana Konu] - Yazar: KarAvcisi34 - 05.04.2021, 21:09

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası