08.01.2024, 20:08
Ocak 2017'nin yedinci yıldönümü. Bu kış hem İstanbul'da hem Kapadokya'da unutulmaz karlar getirdi; ben de o hafta fotoğraf makinemin pilini bitirmiştim, Hayalindeki Kışı Anlat konusunda bahsetmiştim.
Genel tablo (yaklaşık):
Benim hatıram: Karın ardından ilk açık sabah, Ürgüp'te -15 civarında, hiç rüzgar yok. Peribacalarının tepesinde kar şapkaları, vadilerde sis, balonlar sisin üstünden yükseliyor. Güneş doğarken kar pembe oldu. O sabahı defalarca anlattım.
Fotoğrafçı gözüyle bir not: Soğukta pil ömrü yarıya iner. O sabahtan beri kışın her çekimde cebimde üç yedek pil taşıyorum, vücut ısısıyla sıcak tutuyorum.
Genel tablo (yaklaşık):
- Ocak başında Karadeniz üzerinden Anadolu'ya inen güçlü bir soğuk hava kütlesi.
- 850 hPa Marmara'da -11/-13; İç Anadolu'da daha da soğuk.
- İstanbul'da Karadeniz'den gelen kuzeydoğulu akışla güçlü deniz etkili kar; şehrin yüksek kesimlerinde yarım metreyi aşan yerel birikimler bildirildi.
- Kapadokya'da kalın kar örtüsü ve ardından açan havada çok soğuk sabahlar.
Benim hatıram: Karın ardından ilk açık sabah, Ürgüp'te -15 civarında, hiç rüzgar yok. Peribacalarının tepesinde kar şapkaları, vadilerde sis, balonlar sisin üstünden yükseliyor. Güneş doğarken kar pembe oldu. O sabahı defalarca anlattım.
Fotoğrafçı gözüyle bir not: Soğukta pil ömrü yarıya iner. O sabahtan beri kışın her çekimde cebimde üç yedek pil taşıyorum, vücut ısısıyla sıcak tutuyorum.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)