Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Karadeniz'de yağış şiddeti artıyor mu? Sel olayları ve ısınan deniz

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(10.05.2026, 23:44)SicakDalga07 Yazdı: Batı Akdeniz'den karşılaştırma: Antalya'da da Kasım-Aralık aşırı yağışları var, 24 saatte 200 mm üstü olaylar Kumluca-Finike tarafında birkaç yılda bir yaşanıyor. Benim asıl sorum "istasyon sayısı arttı" maddesinin...
Doğru noktaya bastın. MGM'nin otomatik istasyon sayısı 2000'lerin başından bu yana katlanarak arttı; birçok kez okuduğum bilgi ağın birkaç kat büyüdüğü yönünde ama kesin rakamı MGM'nin kendi istasyon ağı sayfasından teyit etmeden yazmıyorum. Bu yüzden eğilim için yalnızca uzun seri istasyonlara (Rize, Trabzon, Hopa, Giresun) bakılmasını öneriyorum; oradaki seride şiddetli gün sayısı artışı görünüyorsa ağ genişlemesi açıklama olmaktan çıkar. HavaAdmin'in bahsettiği uzun seri versiyonu tam olarak bu düzeltme. Rekor haberlerinin tamamını değil, uzun seri istasyonlardan gelenleri ciddiye alalım.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
[-] KaradenizYagmur adlı üyenin bu mesajını beğenen 11 üye:
  • AycaGozlem, Unal_Duzce, cerenu_sakarya, bulutKiymet, Sinoptiknazim, fatihkar, umut.tan, sezgin_79, cengiz_604, EgeliRuzgar, Radarahmet
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
RE: Karadeniz'de yağış şiddeti artıyor mu? Sel olayları ve ısınan deniz - Yazar: KaradenizYagmur - 11.05.2026, 03:44