Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

[TEMA] Karanlık tema isteği: gece gözlemlerinde beyaz ekran gözü yoruyor

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta Ürgüp'te gece 02:00'de, Erciyes yönünden gelen cumulonimbus hattının şimşeklerini beklerken forumu telefondan açtım; ekran o kadar parlaktı ki karanlığa alışmış gözlerim on dakika kendine gelemedi. Astrofotoğraf çekenler bilir: gece görüşü bir kez bozulunca geri kazanmak yirmi dakika sürüyor.

Önerim basit: karanlık tema seçeneği. Kullanıcı ayarlarından seçilebilir, koyu lacivert veya antrasit zemin, açık gri yazı. Hava fotoğrafçıları, meteor yağmuru izleyenler ve gece gözlem paylaşanlar için gerçekten fark yaratır.

Ek olarak, mümkünse tamamen siyah değil koyu gri tercih edilirse OLED ekranlarda yazılar daha az 'akıyor'. Ben tasarımcı değilim, sadece gece dışarıda çok vakit geçiren biri olarak yazıyorum; kırmızı ışıklı fener kullanan herkes bu derdi bilir.

Bir de küçük bir ayrıntı: uyarı renkleri (sarı, turuncu, kırmızı kod) koyu zeminde de okunabilir kalmalı; MGM Uyarıları forumunu gece takip edenler var.

Benzer bir başlık aradım, bulamadım; varsa birleştirebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 10 üye:
  • tarikmeteo, buse_63, buseo_tekirdag, sinoptikhakan, yagmur_hilal, cuneyt_kutahya, serkan_00, taha_82, meteohilal, SicakDalga07
Alıntı
Hoş geldin! Amatör istasyon kurmayı düşünüyorsan ekipman bölümünde güzel rehberler var. Zamanla göreceğiz.
Kar sevenler kulübü üyesi ❄️
[-] eren_izmir adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • YildizFirtina, kar_Nazlican
Alıntı
(01.09.2026, 22:08)BulutKovalayan Yazdı: Merhaba arkadaşlar, Geçen hafta Ürgüp'te gece 02:00'de, Erciyes yönünden gelen cumulonimbus hattının şimşeklerini beklerken forumu telefondan açtım; ekran o kadar parlaktı ki karanlığa alışmış gözlerim on dakika kendine...
Hoş geldin BulutKovalayan, sorularını çekinmeden sor; burada kimse kimseyi yargılamaz.
Alıntı
(01.09.2026, 22:08)BulutKovalayan Yazdı: Merhaba arkadaşlar, Geçen hafta Ürgüp'te gece 02:00'de, Erciyes yönünden gelen cumulonimbus hattının şimşeklerini beklerken forumu telefondan açtım; ekran o kadar parlaktı ki karanlığa alışmış gözlerim on dakika kendine...
Kesinlikle destekliyorum. Ben de gece istasyon verilerini kontrol ederken aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Teknik not: çoğu forum yazılımı için hazır koyu tema şablonları var, genelde ana renk değişkenleriyle çözülüyor. Bir de sistem temasını takip et seçeneği olursa telefon gece moduna geçince forum da geçer, kimse ayarla uğraşmaz.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 7 üye:
  • GulayRuzgar, havacisedat, yagmur_Figen, mutlub, NazliRuzgar, ModelciKemal, sefak
Alıntı
Bugün itibarıyla: Hoş geldin diyorum, tanışma konusu için de teşekkürler. Bölgeni profilden seçersen daha kolay tanışırız. Bakalım.
Alıntı
Bugün itibarıyla: Hoş geldin, tanıştığımıza memnun oldum.
[-] sanliurfaHavasi adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • harun_hava
Alıntı
Ben de yazayım: Hoş geldin, bu topluluğun en güzel yanı herkesin gönüllü emek vermesi.
Alıntı
Aramıza hoş geldin, sorun olursa moderatörlere yazabilirsin.
Alıntı
(02.09.2026, 01:32)IstasyonHalil Yazdı: Kesinlikle destekliyorum. Ben de gece istasyon verilerini kontrol ederken aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Teknik not: çoğu forum yazılımı için hazır koyu tema şablonları var, genelde ana renk değişkenleriyle çözülüyor. Bir de...
Merhaba, güzel gerekçelendirilmiş bir istek olmuş. Karanlık tema yol haritamızda vardı; bu başlıkla öne çekiyoruz. Durum: Planlandı.

Halil'in dediği gibi sistem temasını izleme seçeneğini de ekleyeceğiz; ayrıca uyarı renklerinin koyu zeminde kontrast testini yapacağız. Ekim ayı içinde test sürümünü burada duyuracağım; gönüllü test edenler olursa sevinirim.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 7 üye:
  • HazalRuzgar, isikn73, sinoptiktarik, serkan.kalkan, serefy, Cansu_Sivas, gurkan253
Alıntı
Bir Marmara temsilcisi daha katıldı, hoş geldin. Kış bu sene senin sayende renkli geçer.
[-] leventKar adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • NazliRuzgar
Alıntı
Bizde gece çıkıp bakılacak pek bir şey olmuyor ama tekneden sabah 05:00'te rüzgar konusuna bakarken ben de kamaşıyorum; güvertede tek ışık telefon oluyor ve beyaz ekran gece görüşünü bozuyor. +1 karanlık temaya.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
[-] EgeliRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • bayram_797, serkan.kalkan, sinoptikdeniz
Alıntı
Destek. GFS 06z'yi beklerken saat 04:30'da beyaz ekrana bakmak zaten kendi başına bir işkence, bir de run fantezi çıkınca iki kat oluyor. Karanlık tema en azından birinci kısmı çözer; ikincisi için ECMWF'nin 00z'sini beklemek gerekiyor.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 7 üye:
  • gurkan08, havasukran, BeyzaGozlem, sanliurfaHavasi, samsunfirtina, HilalT_Kilis, cengiz_604
Alıntı
(02.09.2026, 01:41)Tanriverdi_Tekirdag Yazdı: Bugün itibarıyla: Hoş geldin diyorum, tanışma konusu için de teşekkürler. Bölgeni profilden seçersen daha kolay tanışırız. Bakalım.
Hoş geldin Tanriverdi_Tekirdag. Aramıza öğretmen katılması güzel, öğrencilerle de paylaşırsın belki.
Alıntı
(02.09.2026, 17:26)EgeliRuzgar Yazdı: Bizde gece çıkıp bakılacak pek bir şey olmuyor ama tekneden sabah 05:00'te rüzgar konusuna bakarken ben de kamaşıyorum; güvertede tek ışık telefon oluyor ve beyaz ekran gece görüşünü bozuyor. +1 karanlık temaya.
Hoş geldin! Antalya tarafından gözlem paylaşırsan çok seviniriz, o bölgeden pek üyemiz yok.
[-] hakan_hava adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • yasin.altin
Alıntı
Ben de yazayım: Hoş geldin, keyifli forumlar dilerim. 👋
Alıntı