Konu: 37
Alınan Beğeni: 273 mesajda 2.826
Verilen Beğeni: 171
HavaForumu'na hoş geldiniz.
Eski tanışma başlığı 1.800 mesajı geçip okunmaz hale gelince yönetim olarak bu yeni ana başlığı açtık. Aramıza yeni katılan herkesin ilk mesajını burada yazmasını rica ediyoruz; ayrı bir tanışma konusu açmak serbest ama zorunlu değil.
Kendinizi tanıtırken şunları yazarsanız topluluk sizi daha hızlı tanır:- Hangi şehir ve ilçeden yazıyorsunuz, rakımınız kaç? Gözlem paylaşımlarında bu bilgi çok değerli.
- Havaya ilginiz nasıl başladı? Bir kar günü mü, bir fırtına mı, yoksa mesleki bir sebep mi?
- İstasyonunuz var mı? Marka ve model yeterli; nereden aldığınızı yazmanıza gerek yok.
- En çok hangi konular ilginizi çekiyor: kar takibi, modeller, şiddetli hava, fotoğraf?
Lütfen yazmayın: telefon numarası, e-posta, açık adres. Bu başlık herkese açık ve arama motorlarında görünüyor. Kişisel iletişim için özel mesaj sistemi var.
Birkaç küçük hatırlatma: Forum kurallarını şu başlıktan okuyun. Tahmin paylaşırken kaynağınızı (MGM, model adı ve çalıştırma saati) belirtme alışkanlığını ilk günden edinin. Burada 'kesin kar yağacak' diyen değil, '850 hPa sıcaklığı -6 °C'ye iniyor, olasılık artıyor' diyen makbuldür.
Ben İstanbul'dan yazıyorum; sinoptik analiz ve şiddetli hava konularıyla ilgileniyorum. Sorularınız olursa bu başlığın altına ya da özel mesajla iletebilirsiniz.
Hoş geldiniz, iyi tartışmalar.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
SinoptikAyse adlı üyenin bu mesajını beğenen 21 üye:SinoptikAyse adlı üyenin bu mesajını 21 üye beğendi
• karcuneyt, leventKar, yagmur_Dilek, kurtulus88, yakup02, buse.trabzon, sila_08, emrekar, cembalci, ModelciKemal, figenk818, vedatKar, SamsunliMelek, Meteozeki, sezgin_79, davut_canakkale, karsoner, kaan04, mardinFirtina, IstasyonHalil, karcaglar
Konu: 24
Alınan Beğeni: 167 mesajda 1.373
Verilen Beğeni: 150
Yeni gelen herkese hoş geldiniz!
Ben Çekmeköy'den yazıyorum, 180 metre rakım. 2004 Ocak'ında balkondan 60 cm karı ölçtüğüm günden beri bu işin içindeyim; Marmara bölge forumuna bakıyorum. Kışın ilçe ilçe kar raporu isterim, şimdiden haberiniz olsun: Sarıyer başka, Kadıköy sahil başka, Çekmeköy bambaşka.
Ayşe'nin dediğine bir ek: tanışma mesajınızda hangi ilçede olduğunuzu yazarsanız kar takip başlıklarında sizi doğrudan etiketleyip gözlem isteyebiliyoruz. Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinden üye her zaman az, o yüzden Ümraniye, Sancaktepe, Beykoz tarafından gelenler özellikle hoş geldi.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
Konu: 0
Alınan Beğeni: 6 mesajda 8
Verilen Beğeni: 25
Şemsiyeyi alınca yağmıyor, evde bırakınca yağıyor, bu bir bilim.
Çanakkale sokaklarından canlı gözlem
Konu: 27
Alınan Beğeni: 262 mesajda 2.459
Verilen Beğeni: 152
Hoş geldiniz. Ben Eskişehir'den, modeller bölümüne bakıyorum.
Kısa tavsiye: GFS'in 240. saatteki karına inanmayın, bana inanın. Bana da çok inanmayın, ben de ensemble ortalamasına bakıyorum. 00z çıktısı sabah kahvesiyle okunur, 18z çıktısı gece uykuyu kaçırmak isteyenler içindir.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını 12 üye beğendi
• selcukMeteo, MeteoYesim, balikesirHavasi, taskinb, yozgat646, Hulya_76, demirelc, Cansu_Sivas, balikesirliumit, karcaglar, erhanm63, MeteoNilgun
Konu: 2
Alınan Beğeni: 10 mesajda 19
Verilen Beğeni: 19
Fırtınada şemsiye açmak, Bolu rüzgarına meydan okumaktır; kazanan hep rüzgar. 🌬️
Alınan Beğeni: 2 mesajda 6
Verilen Beğeni: 20
Hava durumu uygulaması yağmur diyor, forum güneş diyor, annem romatizmam tuttu diyor. Anneme inanıyorum.
Alınan Beğeni: 53 mesajda 137
Verilen Beğeni: 111
(05.01.2026, 13:40)SamsunliMelek Yazdı: Hava durumu uygulaması yağmur diyor, forum güneş diyor, annem romatizmam tuttu diyor. Anneme inanıyorum. Bu forumda 'kar geliyor' yazıp kaybolanlar için ayrı bir bölüm açılmalı.
Kar sonrası kaydırak yapan çocukları görünce çocukluğum aklıma geldi.
Beyaz örtü sevdalısı.
Alınan Beğeni: 6 mesajda 16
Verilen Beğeni: 38
Bu hafta çok yoğundum, foruma ancak girebildim; neler kaçırdım?
Fırtına sonrası bahçedeki trambolin komşunun bahçesinde, sanırım artık onun.
Antalya gözlemcisi | Balkon istasyonu
Alınan Beğeni: 31 mesajda 73
Verilen Beğeni: 58
Kış lastiği taktım, üç gün sonra 20 derece oldu, klasik.
Kar için hazırlık: kızak aldım, umarım kullanırız.
Alınan Beğeni: 10 mesajda 25
Verilen Beğeni: 26
Fırtınada şemsiye açmak, İzmir rüzgarına meydan okumaktır; kazanan hep rüzgar. 🌬️
Konu: 24
Alınan Beğeni: 240 mesajda 1.657
Verilen Beğeni: 170
(04.01.2026, 19:44)SinoptikAyse Yazdı: HavaForumu'na hoş geldiniz. Eski tanışma başlığı 1.800 mesajı geçip okunmaz hale gelince yönetim olarak bu yeni ana başlığı açtık. Aramıza yeni katılan herkesin ilk mesajını burada yazmasını rica ediyoruz; ayrı bir... Herkese merhaba, yeni üyelere hoş geldiniz.
Bursa Nilüfer'den yazıyorum, 155 m rakım. Davis Vantage Pro2 kablosuz set ve ayrı bir Ecowitt yağış ölçerim var; sensörler standart 2 m yükseklikte, çim zemin üzerinde. İstasyon kurulumu, kalibrasyon ya da Weather Underground'a veri gönderme konusunda takılırsanız istasyon forumuna yazın, adım adım anlatmayı severim.
Ayşe hanımın listesine bir madde daha eklerdim: istasyonunuzun rakımını ve sensör yüksekliğini de yazın. Aynı ilçede 30 metre fark bile minimum sıcaklıkta 1-2 derece oynatabiliyor.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
Alınan Beğeni: 116 mesajda 277
Verilen Beğeni: 131
Kar sevenler grubuna katılmak isteyenler mesaj atsın.
Konu: 1
Alınan Beğeni: 10 mesajda 21
Verilen Beğeni: 22
(05.01.2026, 19:10)harun_hava Yazdı: Bu hafta çok yoğundum, foruma ancak girebildim; neler kaçırdım? Fırtına sonrası bahçedeki trambolin komşunun bahçesinde, sanırım artık onun. Hoş geldin, kar sevenler kulübüne bir kişi daha katıldı. ❄️
Konu: 1
Alınan Beğeni: 2 mesajda 15
Verilen Beğeni: 20
(05.01.2026, 19:10)harun_hava Yazdı: Bu hafta çok yoğundum, foruma ancak girebildim; neler kaçırdım? Fırtına sonrası bahçedeki trambolin komşunun bahçesinde, sanırım artık onun. Bir meteoroloji sevdalısı daha, hoş geldin. Burada herkes biraz deli, alışırsın.
Fırtına takipçisi, yağmur sever.
Alınan Beğeni: 51 mesajda 126
Verilen Beğeni: 83
Konu dışı ama bu forumun tasarımı yenilenmiş, çok güzel olmuş.
|