Konu: 21
Alınan Beğeni: 243 mesajda 864
Verilen Beğeni: 149
Merhaba,
Bolu'dan yazıyorum, şehir merkezi 740 metre. Bu blogda Batı Karadeniz için kar, sis ve yağış tahminlerimi paylaşacağım. Benim tahminlerim biraz farklı olacak: havayı yolla birlikte yazarım. Bolu Dağı'ndan her hafta geçen biri olarak "kar yağacak" demek yetmiyor; "D-100'de Bolu Dağı kesiminde saat kaçta kar başlar, otoyolda tünel girişlerinde durum ne olur" sorusu önemli.
Bu blogda neler var?- Bolu Dağı ve geçitler: D-100 Bolu Dağı kesimi, otoyol, Ilgaz geçidi, Gerede çevresi. Kar başlangıç saati, buzlanma ve sis.
- Kartalkaya: Kış boyunca haftalık kar kalınlığı takibi. Sezon açılışı ve kapanışı.
- Kıyı ve iç kesim farkı: Zonguldak ve Bartın kıyısında yağmur yağarken Bolu ve Kastamonu'da kar olabilir. İkisini hep ayrı yazarım.
- Sonbahar yağışları: Kıyıda orografik yağış ve dere taşkın riski. Bu bölge 2021 yazını unutmadı; yağışı hafife almayacağım.
Gözlem formatı
Kod: Yer / rakım · saat · sıcaklık · olay · yol durumu
Örnek: Bolu Dağı (D-100, ~900 m) · 06:40 · -2 °C · yoğun kar · yol kaygan, ağır araç yavaş
Kurallar- Konu açma yetkisi bende ve yönetimde; yorumlar ve gözlemler herkese açık.
- Yol durumu için resmi kaynak karayolu yetkilileri ve emniyet duyurularıdır. Ben tahmin ve gözlem yazarım, resmi kapatma kararı vermem.
- Kar varken yola çıkacaksanız zincir, battaniye, dolu depo. Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşünün.
Hoş geldiniz.
Bolu, 740 m | Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşün. | Kartalkaya kalınlık takibi
BatiKaradenizBora adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:BatiKaradenizBora adlı üyenin bu mesajını 12 üye beğendi
• kutahyaGozlem, havaelif, havacibulent, IstasyonHalil, karbarkin, yusuf_231, sezgin_79, EgeliRuzgar, tarik.kara, yagmur_yesim, vedatmeteo, Azra_meteo

Konu: 43
Alınan Beğeni: 434 mesajda 2.222
Verilen Beğeni: 408
Hoş geldin BatiKaradenizBora. Batı Karadeniz forumunda yol ve hava birlikte yazan birine çok ihtiyaç vardı. 2021 yazını anman da önemli; bölgenin sel hafızası güçlü, biz de her yağışta o hassasiyetle yazmalıyız. Kaynaksız yol kapandı haberlerine de burada izin vermeyelim.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
Konu: 0
Alınan Beğeni: 141 mesajda 162
Verilen Beğeni: 400
Ankara-İstanbul arasında haftada iki kez gidip geliyorum. Bolu Dağı'nın durumunu buradan önceden bilmek hayat kurtarır. Gözlem formatını çok beğendim, ben de geçerken yazacağım.
Sıcaklık, nem, rüzgar; gerisi laf.
(13.12.2022, 19:27)BayramS03 Yazdı: Ankara-İstanbul arasında haftada iki kez gidip geliyorum. Bolu Dağı'nın durumunu buradan önceden bilmek hayat kurtarır. Gözlem formatını çok beğendim, ben de geçerken yazacağım. Senin gibi düzenli geçenlerin gözlemleri bu blogun en değerli tarafı olacak. Tek rica: araç kullanırken yazmayın, dinlenme tesisinde durunca yazın. Saat ve yer bilgisi olmadan gözlem işe yaramaz, formatı unutmayın.
Bolu, 740 m | Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşün. | Kartalkaya kalınlık takibi
Konu: 1
Alınan Beğeni: 194 mesajda 270
Verilen Beğeni: 243
Kartalkaya'da kış boyu çalışıyorum, kar kalınlığını her pazartesi otelin ölçüm çubuğundan size yazabilirim. Haftalık takip fikri harika, sezon başında birlikte sayarız.
Alınan Beğeni: 18 mesajda 24
Verilen Beğeni: 89
Şunu da ekleyeyim: Yeni başlayan biri için hangi kayak merkezini önerirsiniz? Pistler, kar kalitesi, ulaşım? Yalova'dan selamlar.
Şu anki tabloya göre 7 Şubat civarı bir değişim bekliyorum, ama bunu kesin bir tahmin olarak değil eğilim olarak yazıyorum.
Kuzey Atlantik'teki blokaj NAO'yu negatife itiyor, ama bu kez soğuk Batı Avrupa'ya yönelecek gibi.
Alınan Beğeni: 93 mesajda 125
Verilen Beğeni: 199
Bugün itibarıyla: Run saatleri tam olarak kaçta çıkıyor, biri özetleyebilir mi? Gözlemi olan yazsın.
Alınan Beğeni: 59 mesajda 78
Verilen Beğeni: 118
GFS 06z yayınlandı, bir bakayım dedim; ilk 72 saat sakin, sonrası hareketli görünüyor.
Yeni run çıktı mı?
Telefondan bağlanıyorum · Havsa / Edirne
Alınan Beğeni: 24 mesajda 35
Verilen Beğeni: 67
Kar derinliği haritalarına ne kadar güvenebiliriz?
Kahramanmaraş rüzgarı benden sorulur.
Bu run'da alçak merkezi 300-400 km batıda, küçük bir kayma gibi dursa da bizim için her şeyi değiştirir.
Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşünün.
Alınan Beğeni: 15 mesajda 16
Verilen Beğeni: 48
Uzun vadede değişiklik yok, düz bir tablo. Bu sakinlik ne kadar sürer sizce?
Sisli sabahlar, berrak akşamlar.
Alınan Beğeni: 112 mesajda 142
Verilen Beğeni: 239
Şunu da ekleyeyim: Tamamen haklısın, benim de gözlemim bu yönde.
Gökyüzü her gün farklı bir tablo çizer.
Ecowitt WS2910 · veriler 5 dakikada bir güncelleniyor
Konu: 2
Alınan Beğeni: 93 mesajda 123
Verilen Beğeni: 168
Model haritası paylaşırken hangi saati eklemek lazım? Takipteyim.
2012 yılından beri her sabah gökyüzü kontrolü.
Mobil cihazdan yazıyorum, kısa cevaplar için kusura bakmayın
Alınan Beğeni: 31 mesajda 37
Verilen Beğeni: 151
Yağış haritası kıpkırmızı ama o bölgedeki birikim konvektif, noktasal olacaktır.
Bugünkü run'lar dünkü umudu biraz yeşertti, bakalım devamı gelecek mi.
Yağmur sesi en iyi müziktir.
Froggit HP1000, çatı montajı · 55 m
|