Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Yarışma tahminimde yazım hatası yaptım, düzeltirsem geçersiz mi sayılır?

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu haftanın Yaz Ligi yarışma konusuna tahminimi yazdım ama İzmir maksimumunu 35 yerine 53 yazmışım, parmak hatası. Kurallarda düzenlenen tahminin geçersiz olduğu yazıyor. Şimdi ne yapmalıyım?

Mesajı düzenlersem tüm tahminim mi geçersiz olur, yoksa sadece o soru mu? Yeni bir mesaj atarsam iki tahmin yazmış olur muyum? 53 derece açıkça yazım hatası, ama kurallara uymak istiyorum. Son tahmin zamanına daha bir gün var.
[-] barank adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:
  • celal77, KaradenizYagmur, ilayda81, radarberk, EgeliRuzgar, havaelif, halilt87, karsoner, ZulalFirtina, Meteozeki, NazlicanAkbas01, tolga_83
Alıntı
(17.08.2023, 22:37)barank Yazdı: Bu haftanın Yaz Ligi yarışma konusuna tahminimi yazdım ama İzmir maksimumunu 35 yerine 53 yazmışım, parmak hatası. Kurallarda düzenlenen tahminin geçersiz olduğu yazıyor. Şimdi ne yapmalıyım? Mesajı düzenlersem tüm...
Mesajı düzenleme, yeni mesaj da atma. Bana özel mesajla "İzmir maksimumu 35 olacaktı" yaz, son tahmin saatinden önce gelen bu tür açık yazım hatalarını not düşüp düzeltiyorum. Kural, sonuç belli olmaya başladıktan sonra tahmin değiştirilmesini önlemek için var; 53 derece gibi fiziksel olarak imkânsız bir değer zaten kimseye avantaj sağlamaz. Özel mesaj zaman damgası kayıt olarak yeterli.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 6 üye:
  • sevgiruzgar, cahit730, kar_Nurten, DamlaFirtina, umit86, salihMeteo
Alıntı
(17.08.2023, 23:05)ModelciKemal Yazdı: Mesajı düzenleme, yeni mesaj da atma. Bana özel mesajla "İzmir maksimumu 35 olacaktı" yaz, son tahmin saatinden önce gelen bu tür açık yazım hatalarını not düşüp düzeltiyorum. Kural, sonuç belli olmaya başladıktan sonra...
Güzel bir çözüm, geçen sezon benim de başıma gelmişti. İzmir'de 53 derece görürsek ligin en önemsiz sorunu bu olur zaten.
Gökyüzü her gün farklı bir tablo çizer.
Ecowitt WS2910 · veriler 5 dakikada bir güncelleniyor
[-] gulbahar558 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • SaadetFirtina
Alıntı
(17.08.2023, 23:05)ModelciKemal Yazdı: Mesajı düzenleme, yeni mesaj da atma. Bana özel mesajla "İzmir maksimumu 35 olacaktı" yaz, son tahmin saatinden önce gelen bu tür açık yazım hatalarını not düşüp düzeltiyorum. Kural, sonuç belli olmaya başladıktan sonra...
Bu soru sık geldiği için kural konusuna bir not ekledik: son tahmin saatinden önce lig sorumlusuna özel mesajla bildirilen açık yazım hataları düzeltilir; sayısal tahmin değişikliği ise kabul edilmez.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • tugrula710, havaelif, tugaykose
Alıntı