28.09.2026, 19:10
Denizli'de de 25'inden beri akşamlar serin, çay bahçesinde ceket giydik. Ben sadece Excel'e baktım, sayılara bakmayı seviyorum o kadar.
Mobil cihazdan yazıyorum, kısa cevaplar için kusura bakmayın
|
28.09.2026, 19:10
Denizli'de de 25'inden beri akşamlar serin, çay bahçesinde ceket giydik. Ben sadece Excel'e baktım, sayılara bakmayı seviyorum o kadar.
Mobil cihazdan yazıyorum, kısa cevaplar için kusura bakmayın
ozane adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:• Meteoabdullah, ReyhanGozlem, kayserifirtina, nalanruzgar, rustu_hava
28.09.2026, 20:00
(28.09.2026, 19:10)ozane Yazdı: Denizli'de de 25'inden beri akşamlar serin, çay bahçesinde ceket giydik. Ben sadece Excel'e baktım, sayılara bakmayı seviyorum o kadar."Sadece" demeyin ozane. Bu tür tablolarda en değerli katkılardan biri başkasının hesabını satır satır kontrol etmek. Bunun için uzman olmak gerekmiyor, dikkat yeter. Teşekkürler.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 10 üye:• meralkahraman64, ramazanMeteo, serdarkar, yagmur_Asli, leventg328, muglaFirtina, ReyhanGozlem, KutahyaMeteo946, varols, cengiz_hava
Dün, 08:30
1-28 Eylül son hali (resmi olmayan forum derlemesi):
Kod: İstasyon: 42 (hepsi ≥ %80 veri)
Normal: 1991-2020, günlük normal
Ağırlık: alan ağırlıklı
Bölge Anomali
Marmara +0,9
Ege +1,0
Akdeniz +1,1
İç Anadolu +1,3
Karadeniz +0,8
Doğu Anadolu +1,4
Güneydoğu +1,2
------------------------
Türkiye (≈) +1,1ozane'ye özellikle teşekkür ederim, bundan sonra her tabloda normal dönemi ilk satıra yazacağım.
Konya | Kış tahmini Ekim'de yazılır, Mart'ta karnesi verilir. | ENSO + Sibirya kar + QBO
UzunVadeciMert adlı üyenin bu mesajını beğenen 22 üye:• sanliurfaHavasi, Elif.Kahramanmaras, sakaryameteo566, eren_67, NazliRuzgar, meteoeren, edirnelibarkin, sedatKar, SudeGozlem, yalcin107, berk486, vedatmeteo, MusHavasi, Sinoptiknazim, MeteoNazan, vedatKar, sinanKar, necatikar, balikesir83, serkan.kalkan, Merve.Osmaniye, leventg328
Dün, 09:15
(Dün, 08:30)UzunVadeciMert Yazdı: 1-28 Eylül son hali (resmi olmayan forum derlemesi): [code] İstasyon: 42 (hepsi ≥ %80 veri) Normal: 1991-2020, günlük normal Ağırlık: alan ağırlıklı Bölge Anomali Marmara +0,9 Ege +1,0 Akdeniz +1,1 İç Anadolu...Dürüst karne için tebrikler. Benim tarafım daha kötü: "normale yakın, ±0,5" demiştim, 1-28 Eylül +1,1 çıktı; son iki günün serinliği bunu ancak 0,1-0,2 aşağı çeker. Son hafta serinliğinin ağırlığını fazla hesaplamışım; 4-5 serin gün, 20 günlük sıcağı silemedi. Bu ay sıcak geçti, kabul. Kendi karneme sıfır yazıyorum
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 14 üye:• havasule, melih_485, kastamonuFirtina, gokyuzuNilufer, Radarmuharrem, havaGulten, Sinoptikercan, davutKar, mersinGozlem, Kubra660, YildizFirtina, nalan88, elaziglierol, nalanruzgar
Dün, 12:30
Meram 1-28 Eylül, 1991-2020 günlük normaliyle yaklaşık +0,8 çıktı (1-24 arası +1,2 idi). İç Anadolu ortalamasının biraz altında; bizde son dört gün normalin epey altında geçti, o olmasa tabloyla birebir tutacaktı.
Konya için kar bekleyen sabırlı bir kalp.
KonyaliMeryem adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:• dogukan616, barkint, havaelif, kastamonuGozlem
Dün, 18:40
Son iki gün (29-30 Eylül) ensemble ortalamasında yurt genelinde normalin 1-2 °C altında görünüyor. Ay kapanışı büyük olasılıkla +0,9 ile +1,0 arasında kalır. Kısacası "sıcak bir Eylül" hükmü değişmeyecek.
Bursa / Nilüfer | Deterministik run hikâyedir, ensemble istatistiktir. | Haftalık indeks paneli: Pazartesi
EnsembleEce adlı üyenin bu mesajını beğenen 7 üye:• mutlub, guls, Hulya_76, GulbaharPehlivan65, sinem.ardahan, sahin65, sedatk76
Dün, 21:00
Özet:
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 21 üye:• ardahanhavasi, vanliserdar, radarrustu, Serap.Yalova, yagmur_Dilek, bulutserap, cuneyt_kutahya, davut_canakkale, ertugrul01, sirnak372, karbarkin, gokyuzuSevil, gultent374, Meteobatuhan, denizli91, MeteoSabiha, KonyaliMeryem, havacisahin, lale.guler, gokyuzuseyma, kar_Nilufer |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|