Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Forumdaki Üyeleri Tanıtın

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba,

Forumumuz bir haftalık oldu ve şimdiden farklı şehirlerden, farklı ilgi alanlarından arkadaşlar aramıza katıldı. Bölge konularında sadece rapor değil, insanları da tanımak istiyoruz. Bu konu tam olarak bunun için.

Kendinizi tanıtırken şunları yazabilirsiniz (hepsi isteğe bağlı):
  • Hangi şehirden/ilçeden yazıyorsunuz? (Mahalle, adres gibi ayrıntı yazmayın.)
  • Hava ile ilgili ilginiz nereden geliyor? Bir kış, bir fırtına, bir fotoğraf?
  • Takip ettiğiniz olay türü: Kar, oraj, rüzgar, sıcak dalga, deniz...
  • Evde istasyonunuz, fotoğraf makineniz ya da favori model sayfanız var mı?
  • Forumdan beklentiniz.

Yazmayın: Telefon numarası, açık adres, iş yeri, gerçek ad-soyad zorunlu değil. Burada kullanıcı adınız sizin kimliğiniz.

Ben başlayayım: Ankara'dan yazıyorum, meteoroloji mühendisiyim ve uzun yıllar iklim verisiyle çalıştım. Hava ile ilgim çocukken Ankara'nın ayaz sabahlarında cama çizilen buz desenleriyle başladı. En çok İç Anadolu'daki don olaylarını ve inversiyonu takip ederim. Bu forumu, hava meraklılarının bilgi ve saygıyla konuşabileceği bir yer olsun diye kurduk.

Başka bir konuda karşılaştığınızda birbirinizi bu konudan tanıyacağınızı umuyorum. Hoş geldiniz!
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
Alıntı
İstanbul Çekmeköy'den selamlar. Çocukluğumun 1987 kışını hatırlamam mümkün değil, küçüktüm; ama 2004 Şubat'ında evimizin önündeki yolu kürekle açtığımız günü unutamam. O günden beri her soğuk dalgada 850 hPa haritasına bakıyorum. Marmara moderatörüyüm, kar kotu ve poyraz benim uzmanlık alanım sayılır. Ayrıca herkesin 'Kar Avcısı' dediği kişi benim, alışın.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • HavaAdmin, EgeliRuzgar, SinoptikAyse, BayramS03
Alıntı
Erzurum'dan merhaba. Burada -25 derece 'sabah biraz serin' demek. Palandöken'de kayak yaparken kar yapısına merak sardım, sonra ölçüm yapmaya başladım. Evde basit bir istasyonum ve bir kar ölçüm çubuğum var. Batı'daki arkadaşların 5 cm kar heyecanını çok seviyorum, küçümsemiyorum, sadece gülümsüyorum.
Doğu Anadolu Moderatörü | Erzurum, 1.900 m | -25°C: ceket giyilir. -35°C: ikinci ceket. | Palandöken sezon takibi
[-] PalandokenKar adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • BayramS03, harunKar
Alıntı
Çeşme'den selam! Rüzgar sörfü yaparken meltem ve lodosu okumayı öğrendim, sonra işin meteoroloji tarafına merak sardım. Knot ile konuşurum, kusura bakmayın. Kar konusunda uzman değilim, İzmir'de kar görmek piyango gibi; ama bir gün Bornova'ya kar yağarsa o fotoğrafı ben çekeceğim.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
[-] EgeliRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • MeteoAysel, sakaryameteo648
Alıntı
Bursa Nilüfer'den. Bahçemde bir Davis Vantage Pro2 ve iki yardımcı sensör var, verileri beş yıldır kaydediyorum. Kalibrasyon, radyasyon siperliği, yağış ölçer temizliği gibi konularda soru sorarsanız sevinirim, uzun uzun anlatırım. Uludağ'ın kar durumunu da buradan takip ederim.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • Sinoptikmert, Guler.Turk, buluttuba, HavaAdmin
Alıntı
Ürgüp'ten merhaba. Balon turlarının kalktığı sabahlarda gökyüzü fotoğrafı çekiyorum. Bulutları türüyle adlandırmayı severim; bir gün forumda 'bugün altocumulus lenticularis vardı' yazarsam şaşırmayın. Şimşek fotoğrafçılığı ve gece gökyüzü de ilgi alanım. Paylaşımlarımı medya forumunda bulabilirsiniz.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • EgeMeltem, sakaryameteo648
Alıntı
Söylediğin her şey mantıklı, ekleyecek bir şey yok. Herkese iyi akşamlar.
Alıntı
Of'tan selamlar. Karadeniz'de yağmur bizim için hava durumu değil, hayatın kendisi. Dereler yükseldiğinde ne yapılacağını çocukken öğrendik. Burada orografik yağış ve sel riski konusunda paylaşım yapacağım. Ciddi bir adamımdır derler, ama çay davetine her zaman açığım.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
[-] KaradenizYagmur adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • ModelciKemal, erzurumFirtina
Alıntı
Ben de yazayım: Paylaşımlarınız için teşekkürler, sessiz bir takipçi olarak çok şey öğreniyorum.
[-] osmaniyeliguler adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • kar_hande
Alıntı
Konya'dan merhaba. Tarımla uğraşıyoruz, don ve kuraklık bizim için hayati konular. Forumu bir arkadaşım önerdi, Nisan donları konusunda buradaki yorumlar çok işime yarıyor. Yazmayı pek bilmem ama okumayı çok seviyorum.
[-] sanliurfaGozlem adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • trabzonlipelin
Alıntı
Antalya'dan selam. Bana 'şüpheci' diyorlar, doğru. Bir yerde '48 derece ölçüldü' yazıyorsa önce hangi istasyon, hangi yükseklik, gölge mi güneş mi diye sorarım. Akdeniz'in sıcak dalgaları ve nem konusunda yazıyorum. Kışın kar görmüyoruz ama Toroslar'a bakıp içimizi soğutuyoruz.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • SinoptikAyse, mugla05, cahit730
Alıntı
Tamamen haklısın osmaniyeliguler.
[-] balikesirFirtina adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • aktass62
Alıntı
Aynen katılıyorum.
Fotoğraflar telefon kamerasıyla, düzenleme yok
[-] riza.ozdemir adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • bulutyeliz
Alıntı
Kısa not: Bilgilendirme için sağ olun. Takipteyim.
Yağmur kokusunu sevenler kulübü.
Alıntı
Açıklayıcı olmuş, sağ ol. Gözlemi olan yazsın.
Kar kürerken bile gülümseyen.
Alıntı