17.09.2026, 09:40
Dün akşam (16 Eylül) 18:50 sularında Ürgüp'ün batı sırtlarından Ortahisar yönüne bakarken çektiğim kare. Batıdan gelen fırtınanın önünde, neredeyse yere değecek kadar alçak, koyu gri, geniş bir bulut kütlesi vardı. Altındaki ışık çok tuhaftı: peribacalarının tepeleri turuncu, bulutun altı kapkara.
Çekim ayarları: 24 mm, f/8, ISO 200, 1/250 sn, tripod. Aynı yerden 2 sn aralıklı, 20 dakikalık bir timelapse da çektim, henüz inceleyemedim.
Bence bu bir duvar bulutu (wall cloud): tabandan aşağı sarkan, alçak, ağır bir yapı. Kapadokya'da ilk kez bu kadar belirgin gördüm. Yine de raf bulutuyla karıştırıyor olabilirim, bilenlerin yorumlarını çok isterim. Fotoğraf ekte, timelapse'i de yüklemeye çalışacağım.
Çekim ayarları: 24 mm, f/8, ISO 200, 1/250 sn, tripod. Aynı yerden 2 sn aralıklı, 20 dakikalık bir timelapse da çektim, henüz inceleyemedim.
Bence bu bir duvar bulutu (wall cloud): tabandan aşağı sarkan, alçak, ağır bir yapı. Kapadokya'da ilk kez bu kadar belirgin gördüm. Yine de raf bulutuyla karıştırıyor olabilirim, bilenlerin yorumlarını çok isterim. Fotoğraf ekte, timelapse'i de yüklemeye çalışacağım.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)