11.09.2026, 22:08
11 Eylül sabahı Ürgüp'ten yola çıkıp Erciyes'e gittim; amaç gün doğumunda zirve çekimiydi ama gördüklerim bu foruma ait.
Gözlemler:
Sorularım: Erciyes genelde ne zaman açılır, ilk kar zirveye Ekim'de düşer mi ve kar makinesi için gece sıcaklığının kaç dereceye inmesi gerekir? Bir de: 2025-26 sezonunda Erciyes'te kar durumu nasıldı, ben o kış yalnızca fotoğraf için iki kez gitmiştim. Tahmin okumayı bilenler yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.
Gözlemler:
- Tekir kapısı (2.200 m), 06:20: araç termometresine güvenmiyorum, yanımdaki küçük dijital termometre gölgede 4,2 °C gösterdi. Çimlerde nem, kırağı yok.
- Zirvenin kuzey yamacında, 3.700-3.900 m arasındaki kuytularda geçen kıştan kalma kar yamaları hâlâ duruyor; üç yama saydım, en büyüğü bir basketbol sahası kadar.
- 07:40 civarında zirvenin üstünde tek katlı bir lentikuler (mercek) bulutu oluştu, yaklaşık 40 dakika sabit durdu. Rüzgar aşağıda hafifti, yukarıda güçlü olmalı. 200 mm, f/8, 1/500.
- Pistlerde kar makinesi hatlarının bakımı yapılıyordu; telesiyej kabinleri takılı değildi.
Sorularım: Erciyes genelde ne zaman açılır, ilk kar zirveye Ekim'de düşer mi ve kar makinesi için gece sıcaklığının kaç dereceye inmesi gerekir? Bir de: 2025-26 sezonunda Erciyes'te kar durumu nasıldı, ben o kış yalnızca fotoğraf için iki kez gitmiştim. Tahmin okumayı bilenler yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)