08.09.2026, 22:08
Ürün: Ecowitt HP2551 renkli ekran konsol + WS69 yedi-bir-arada dış ünite (sıcaklık, nem, rüzgar hızı ve yönü, yağış, güneş radyasyonu, UV) + WH32 iç mekân sensörü.
Yaş ve kullanım: Mart 2024'te alındı; Davis istasyonuma yedek ve karşılaştırma amaçlı olarak 18 ay balkon direğinde çalıştı. Sürekli dış mekânda kaldı, Bursa yazı ve iki kış gördü.
Durum:
Eksik / kusur: Direk bağlantı kelepçelerinden biri paslanmış (5 TL'lik parça). Kutu var, kılavuz yok (çevrim içi zaten).
Neden satıyorum: Davis'e ikinci bir yağış ölçer ekledim, yedek istasyona gerek kalmadı; balkonda üç direk fazla.
Fiyat: 6.500 TL, kargo alıcıya ait. Bursa içi elden teslim tercihim. Kapıda ödemeyi kabul ederim, ön ödeme istemiyorum.
Kime uygun: İlk istasyonunu alacak ve Davis bütçesi olmayan herkese; nem ofsetini bilen biri için gayet güvenilir bir set. Kurulum ve WU ayarını satın alana ben yaparım, uzaktan.
Sorular başlık altına, fiyat ve teslim özel mesaja.
Yaş ve kullanım: Mart 2024'te alındı; Davis istasyonuma yedek ve karşılaştırma amaçlı olarak 18 ay balkon direğinde çalıştı. Sürekli dış mekânda kaldı, Bursa yazı ve iki kış gördü.
Durum:
- Sıcaklık: Davis ile karşılaştırmada gölge ve rüzgarlı koşullarda +0,2 °C, sakin güneşli öğlede +0,9 °C (plastik kalkan sınırı, cihazın doğası)
- Nem: %2-3 yüksek okuyor, konsoldan ofset girilebilir; ben -3 girmiştim, sıfırlayıp veriyorum
- Yağış ölçer: Devrilen kova temiz, 100 ml testinde 15,6 mm okudu (beklenen 15,7), yani iyi
- Anemometre: Kepçe ve yön kanadı sağlam, yatakta ses yok; düşük rüzgarda 2 km/s eşiği var
- Güneş paneli ve süper kapasitör sağlam; pil olarak lityum AA takılı, kışa hazır
- Konsol: Ekranda çizik yok, Wi-Fi ile Ecowitt sunucusuna ve Weather Underground'a gönderim çalışıyor
Eksik / kusur: Direk bağlantı kelepçelerinden biri paslanmış (5 TL'lik parça). Kutu var, kılavuz yok (çevrim içi zaten).
Neden satıyorum: Davis'e ikinci bir yağış ölçer ekledim, yedek istasyona gerek kalmadı; balkonda üç direk fazla.
Fiyat: 6.500 TL, kargo alıcıya ait. Bursa içi elden teslim tercihim. Kapıda ödemeyi kabul ederim, ön ödeme istemiyorum.
Kime uygun: İlk istasyonunu alacak ve Davis bütçesi olmayan herkese; nem ofsetini bilen biri için gayet güvenilir bir set. Kurulum ve WU ayarını satın alana ben yaparım, uzaktan.
Sorular başlık altına, fiyat ve teslim özel mesaja.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)