18.10.2025, 20:49
Her yıl Ekim'de bu konuyu açıyorum: kış gelmeden hayallerimizi, beklentilerimizi ve korkularımızı yazalım, Mart'ta açıp kimin haklı çıktığına bakalım.
Benim beklentim
Zayıf La Niña kışı, Tipi'nin ardından ikinci güçlü kış. Şubat başında bir adlı fırtına daha görmek istiyorum. İçimdeki gerçekçi ses: Aralık ılık, Ocak sonu-Şubat başı en umutlu pencere.
Neye bakıyorum?
Sizden istediğim
Bir cümlelik tahmin: 'İstanbul'da bu kış en yüksek kar kalınlığı X cm olacak.' İlçenizi yazın. Mart'ta karne açacağız, en yakın tahmine forum unvanı.
Karne kuralları
Tahmin tek sayı olacak, aralık kabul etmiyoruz. İlçe belirtmeyen tahmin kuzey yükseklikler için sayılır. Ölçüm, o ilçeden ana konuya yazılmış ve üç nokta ortalamasıyla alınmış en yüksek anlık kar kalınlığıdır. Tahminler 30 Kasım'a kadar düzenlenebilir, sonra kilitlenir. Kaybedenlerin tek cezası, Mart'ta karne konusuna bir gözlem fotoğrafı anlatımı yazmak.
Benim beklentim
Zayıf La Niña kışı, Tipi'nin ardından ikinci güçlü kış. Şubat başında bir adlı fırtına daha görmek istiyorum. İçimdeki gerçekçi ses: Aralık ılık, Ocak sonu-Şubat başı en umutlu pencere.
Neye bakıyorum?
- Ekim ayında Sibirya kar örtüsünün batıya ilerleme hızı.
- Stratosferik kutup girdabının Kasım-Aralık davranışı.
- Karadeniz deniz suyu sıcaklığı; bu yıl mevsim normalinin 1-1,5 derece üstünde. Deniz etkili kar için iyi, ama erken kışta yağmura dönüştürür.
Sizden istediğim
Bir cümlelik tahmin: 'İstanbul'da bu kış en yüksek kar kalınlığı X cm olacak.' İlçenizi yazın. Mart'ta karne açacağız, en yakın tahmine forum unvanı.
Karne kuralları
Tahmin tek sayı olacak, aralık kabul etmiyoruz. İlçe belirtmeyen tahmin kuzey yükseklikler için sayılır. Ölçüm, o ilçeden ana konuya yazılmış ve üç nokta ortalamasıyla alınmış en yüksek anlık kar kalınlığıdır. Tahminler 30 Kasım'a kadar düzenlenebilir, sonra kilitlenir. Kaybedenlerin tek cezası, Mart'ta karne konusuna bir gözlem fotoğrafı anlatımı yazmak.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)