28.11.2023, 20:35
Uludağ 2023-2024 kayak sezonu takip konusu. Bursa'dan her hafta sonu çıkamıyorum ama merkez bültenlerini, MGM verisini ve gidebildiğim hafta sonlarında kendi ölçümlerimi burada düzenli olarak paylaşacağım.
Sezon öncesi durum
Takip formatı
Beklentim
Sezon açılışı Aralık'ın ikinci yarısı. Ocak'ta dönem dönem ılık ve yağmurlu günler, Şubat'ta daha istikrarlı kar. Güven orta.
Yol notu: Hafta sonları Bursa-Uludağ yolunda yoğunluk ve buzlanma olur; zincirsiz çıkmayın, sabah 08:00'den önce yola çıkın.
Sezon öncesi durum
- Güçlü El Niño kışı. Batı Türkiye için ılık başlangıç bekleniyor; Uludağ gibi orta yükseklikteki merkezler için bu, sezon açılışının gecikebileceği anlamına gelir.
- Marmara'da lodoslu günlerde zirvede kar, oteller bölgesinde yağmur riski. Bu kış bu durumu sık görebiliriz.
- Karadeniz sıcak: kuzeyli akışlarda Uludağ'ın kuzey yamaçlarına bol kar gelir.
Takip formatı
Kod:
Tarih :
Zirve : ... cm
Oteller böl. : ... cm
Açık pist : (merkez duyurusu)
Yol : (Karayolları / valilik)
Hava : sıcaklık, rüzgar, görüş
Kaynak :Beklentim
Sezon açılışı Aralık'ın ikinci yarısı. Ocak'ta dönem dönem ılık ve yağmurlu günler, Şubat'ta daha istikrarlı kar. Güven orta.
Yol notu: Hafta sonları Bursa-Uludağ yolunda yoğunluk ve buzlanma olur; zincirsiz çıkmayın, sabah 08:00'den önce yola çıkın.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)