13.01.2026, 19:44
Sezonun ilk gerçek takip başlığını açıyorum. Kurallar gereği bu dalga için tek başlık budur; ilçe gözlemlerinizi buraya yazın.
Durum (14 Ocak, ECMWF 00z)
Kemal'e sormadan yazıyorum: bu sefer olabilir. Ama kendimi frenliyorum: 4 gün var ve 2015'te de 3 gün kala ECMWF geri çekmişti, sonra tekrar getirmişti. Yani her run'da heyecan yapmayın, sabah 00z ve akşam 12z'ye bakın, yeter.
Beklenti (benim)
Gözlem formatı (lütfen uyun):
MGM henüz uyarı yayımlamadı; yayımlandığında buraya eklerim. 2022 Ocak'ı unutmadık, ama önce yağsın.
Durum (14 Ocak, ECMWF 00z)
- 17 Ocak'tan itibaren İskandinavya üzerinden Balkanlar'a inen oluk; 18-19 Ocak'ta Marmara üzerinde 850 hPa -7 / -8 °C.
- Yer basıncı Doğu Avrupa'da 1038-1040 hPa; kuvvetli poyraz (kuzeydoğu), 50-60 km/s.
- Karadeniz üzerinden nem taşınımı: deniz etkili kar bantları için ders kitabı kurulumu.
- Kar kotu: 18 Ocak gecesi sıfıra iniyor, kıyıda da kar bekleniyor.
- GEFS: 31 üyeden 14'ü İstanbul'da tutan kar veriyor (%45). EPS: %40.
Kemal'e sormadan yazıyorum: bu sefer olabilir. Ama kendimi frenliyorum: 4 gün var ve 2015'te de 3 gün kala ECMWF geri çekmişti, sonra tekrar getirmişti. Yani her run'da heyecan yapmayın, sabah 00z ve akşam 12z'ye bakın, yeter.
Beklenti (benim)
- Anadolu Yakası yüksekleri (Çekmeköy, Sultanbeyli, Sancaktepe): 10-20 cm
- Şile-Ağva: 20-30 cm (deniz etkili bantlar)
- Avrupa Yakası kuzey (Sarıyer, Arnavutköy): 5-15 cm
- Kıyı ilçeler (Kadıköy, Bakırköy): 0-5 cm, sulu kar riski
Gözlem formatı (lütfen uyun):
Kod:
[b]İlçe / Semt[/b] - GG.AA.SSSS SS:DD - rakım
Sıcaklık | Rüzgar | Yağış türü | Kar kalınlığı (3 nokta ort.)MGM henüz uyarı yayımlamadı; yayımlandığında buraya eklerim. 2022 Ocak'ı unutmadık, ama önce yağsın.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)