16.05.2025, 19:44
Merhaba,
Bu forum, HavaForumu'na ilişkin öneri, hata (bug) bildirimi, tema ve özellik istekleri ile şikayetler için tek kanaldır. Yönetim ekibi olarak her başlığı okuyoruz; ancak düzenli ve eksiksiz bir bildirim, çözüm süresini günlerden saatlere indiriyor. Aşağıdaki formatı kullanmanızı rica ediyorum.
1. Hata bildirimi formatı
2. Öneri formatı
3. Şikayet ve moderatör kararlarına itiraz
Bir moderatör kararına katılmıyorsanız özel mesaj yerine burada, saygılı bir dille başlık açın. İlgili moderatör gerekçesini yazar; anlaşmazlık sürerse yönetim son kararı verir. Kişisel hedef gösterme ve hakaret içeren başlıklar yanıtlanmadan kapatılır.
4. Yanıt süresi ve yol haritası
Hata bildirimleri en geç 48 saat içinde yanıtlanır (kritik hatalar aynı gün). Öneriler için 'Alındı', 'Planlandı', 'Yapıldı' veya 'Uygun görülmedi' etiketlerinden biri başlığa eklenir. Yol haritası (yapılması planlanan işler listesi) her çeyrek bu başlığın altına güncellenir.
İlginiz ve katkınız için teşekkürler. Forum hepimizin; eksiği de birlikte gideriyoruz.
Bu forum, HavaForumu'na ilişkin öneri, hata (bug) bildirimi, tema ve özellik istekleri ile şikayetler için tek kanaldır. Yönetim ekibi olarak her başlığı okuyoruz; ancak düzenli ve eksiksiz bir bildirim, çözüm süresini günlerden saatlere indiriyor. Aşağıdaki formatı kullanmanızı rica ediyorum.
1. Hata bildirimi formatı
- Başlık: Sorunun tek cümlelik özeti. Örnek: 'Mobilde konu listesi sağa taşıyor'. Başlığa [HATA] etiketi ekleyin.
- Cihaz ve tarayıcı: Telefon / bilgisayar, işletim sistemi, tarayıcı adı ve sürümü.
- Adımlar: Hatayı yeniden üretmek için ne yaptığınız, madde madde.
- Beklenen / gerçekleşen: Ne olmalıydı, ne oldu.
- Ekran görüntüsü: Varsa forumun kendi ek özelliğiyle yükleyin; harici görsel bağlantısı kabul edilmez.
2. Öneri formatı
- Hangi sorunu çözdüğünü tek paragrafta anlatın. 'Şu özellik olsun' yerine 'şu işi yaparken şu zorluğu yaşıyorum' daha faydalı.
- Benzer bir öneri daha önce açılmışsa yeni başlık yerine o başlığa yazın; arama kutusunu kullanın.
- Öneriler her ayın ilk haftası yönetim toplantısında değerlendirilir; sonuç aynı başlığa yazılır.
3. Şikayet ve moderatör kararlarına itiraz
Bir moderatör kararına katılmıyorsanız özel mesaj yerine burada, saygılı bir dille başlık açın. İlgili moderatör gerekçesini yazar; anlaşmazlık sürerse yönetim son kararı verir. Kişisel hedef gösterme ve hakaret içeren başlıklar yanıtlanmadan kapatılır.
4. Yanıt süresi ve yol haritası
Hata bildirimleri en geç 48 saat içinde yanıtlanır (kritik hatalar aynı gün). Öneriler için 'Alındı', 'Planlandı', 'Yapıldı' veya 'Uygun görülmedi' etiketlerinden biri başlığa eklenir. Yol haritası (yapılması planlanan işler listesi) her çeyrek bu başlığın altına güncellenir.
İlginiz ve katkınız için teşekkürler. Forum hepimizin; eksiği de birlikte gideriyoruz.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)