Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Alışveriş & Takas Kuralları ve Güvenli Alışveriş İpuçları

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu forum, üyelerimizin ikinci el meteoroloji ekipmanını (istasyon, sensör, anemometre, kamera, teleskop ve benzeri) birbirine satması ya da takas etmesi içindir. Aşağıdaki kurallar bağlayıcıdır; ilan açmadan önce okuyun.

1. Başlık formatı
Başlık şu etiketlerden biriyle başlar ve ürün, şehir, fiyat içerir:
  • [SATILIK] Davis Vantage Vue konsol - Ankara - 5.000 TL
  • [ARIYORUM] Ecowitt WH40 yağış ölçer - İzmir
  • [TAKAS] Netatmo rüzgar modülü karşılığı yağış modülü - Bursa
Satış tamamlanınca başlığı [SATILDI] olarak düzenleyin ya da moderatöre bildirin.

2. İlan içeriği
  • Fiyat ve şehir zorunludur. 'Fiyat için özel mesaj' kabul edilmez.
  • Ürünün yaşı, kullanım süresi, bilinen arızaları ve kalibrasyon durumu yazılır. 'Sıfır gibi' değil, '2023 Mart alındı, 2 yıl dış mekânda kaldı, nem sensörü %3 sapıyor' gibi.
  • Telefon numarası, e-posta ve açık adres yazılmaz. İletişim yalnızca özel mesajla kurulur.
  • Harici görsel bağlantısı yok; ürün metinle betimlenir, ciddi alıcıya fotoğraf özel mesajla gönderilir.
  • Pazarlık başlık altında yapılmaz; başlık altına yalnızca ürünle ilgili soru yazılır.

3. Yasaklar
  • Ticari satıcılar, mağazalar ve toptan ilanlar (bu forum üyeler arası ikinci el içindir)
  • Lisans gerektiren telsiz cihazları ve kaynağı belirsiz ürünler
  • Aynı ürün için 30 gün içinde ikinci ilan (ilk ilanı güncelleyin)
  • Meteoroloji ve gözlemle ilgisi olmayan ürünler

4. Güvenli alışveriş ipuçları
  1. Mümkünse elden teslim; değilse kapıda ödeme ya da kargo firmasının kontrollü teslimat seçeneği.
  2. Satıcıdan ürünün çalışır halde kısa bir videosunu isteyin: konsol ekranı, sensör verisi, tarih.
  3. Seri numarasını özel mesajla alın; üretici sitesinden garanti ve kayıt durumuna bakın.
  4. Foruma yeni kayıtlı ve mesajı olmayan hesaplardan yüksek tutarlı alım yaparken ek dikkat; şüphe halinde moderatöre yazın.
  5. Ön ödeme istenen ilanlarda tutarın tamamını asla önceden göndermeyin.

5. Sorumluluk reddi
HavaForumu alışverişlerde aracı, kefil ya da taraf değildir. Alım satım tamamen üyeler arasındadır; forum yönetimi anlaşmazlıklarda hakemlik yapmaz, yalnızca kural ihlali halinde ilanı kaldırır ve gerekirse hesabı kapatır. Dolandırıcılık şüphesinde yasal yollara başvurun; forum, yetkili makamların resmi talebi dışında kimseye üye bilgisi vermez.

Sorular için bu başlığın altına yazabilirsiniz; kurallar netleşince başlık kilitlenecektir.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 17 üye:
  • meteoibrahim, Unal_Duzce, erhan_79, gulizar947, gul83, NazlicanAkbas01, vanliserdar, balikesirFirtina, yildirimv, AksarayHavasi, yagmur_Meral, meteoeren, cetind58, tamerkar, bulutNihal, ModelciKemal, tamer992
Kurallar net, teşekkürler. Bir soru: yurt dışından getirilmiş ama Türkiye'de garanti kaydı olmayan bir Davis parçasını satmak serbest mi? Denizci arkadaşlardan bu tür parçalar çok geliyor; kaynağı belli, faturası yabancı.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
[-] EgeliRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • meteoleyla, IstasyonHalil
(03.06.2025, 23:08)EgeliRuzgar Yazdı: Kurallar net, teşekkürler. Bir soru: yurt dışından getirilmiş ama Türkiye'de garanti kaydı olmayan bir Davis parçasını satmak serbest mi? Denizci arkadaşlardan bu tür parçalar çok geliyor; kaynağı belli, faturası...
Serbest; 'kaynağı belirsiz' ifadesi çalıntı ya da faturasız ticari malı kastediyor. Yurt dışı faturalı kişisel eşya sorun değil, ancak ilanda 'Türkiye garantisi yok, yurt dışı fatura mevcut' diye açıkça yazılmalı. Alıcının servis ve yedek parça durumunu bilerek karar vermesi gerekir.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • taha_82, diyarbakirGozlem, yagmur_Leyla, Nese_92
Bence de böyle bir tablo daha makul.
[-] sanliurfaHavasi adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • Radarselcuk
Takas ilanlarında değer farkı olunca (mesela benim eski anemometre karşılığı birinin yağış ölçeri, aradaki fark nakit) bu forumda mı konuşulur, özel mesajda mı? Bir de [SATILDI] etiketini üye kendisi düzenleyebiliyor mu, başlık düzenleme süresi sınırlı diye hatırlıyorum.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • umit86, mersinHavasi
(04.06.2025, 07:08)KarAvcisi34 Yazdı: Takas ilanlarında değer farkı olunca (mesela benim eski anemometre karşılığı birinin yağış ölçeri, aradaki fark nakit) bu forumda mı konuşulur, özel mesajda mı? Bir de etiketini üye kendisi düzenleyebiliyor mu, başlık...
Değer farkı özel mesajda; başlık altında yalnızca ürün sorusu. Başlık düzenleme süresi 72 saat; sonrasında forumun 'Bildir' düğmesiyle ya da bana özel mesajla [SATILDI] isteyin, aynı gün düzenliyoruz. Ayrıca satılan ilanlar 30 gün sonra arşive taşınıyor, böylece forumda yalnızca aktif ilanlar görünür kalıyor.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
[-] SinoptikAyse adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • erolguler, ayhan_77, karyavuz
(04.06.2025, 09:38)SinoptikAyse Yazdı: Değer farkı özel mesajda; başlık altında yalnızca ürün sorusu. Başlık düzenleme süresi 72 saat; sonrasında forumun 'Bildir' düğmesiyle ya da bana özel mesajla isteyin, aynı gün düzenliyoruz. Ayrıca satılan ilanlar 30...
Bu yağış nihayet baraj seviyelerini biraz yükseltir.
Ölçmediysen görmemişsindir.
Ben de yazayım: Eline emeğine sağlık, çok güzel çalışma. Kolay gelsin.
Bence de öyle, çok erken heyecanlanmamak lazım.
Konya için kar bekleyen sabırlı bir kalp.
[-] KonyaliMeryem adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • kar_Cansu
(04.06.2025, 09:59)zonguldak77 Yazdı: Bu yağış nihayet baraj seviyelerini biraz yükseltir.
Bu konuda seninle aynı fikirdeyim, acele etmeye gerek yok.

Kesinlikle katılıyorum, ben de sabahtan beri aynı şeyi düşünüyordum.
Antalya bölge gözlemcisi | Yorumlar kişiseldir
[-] tugaykose adlı üyenin bu mesajını beğenen 7 üye:
  • ridvankoc, meteovolkan, aksaray24, trabzonlipelin, serefy, ibrahimavci, sanliurfaHavasi
Sorular cevaplandı, kuralları iki ekle güncelledim (yurt dışı garanti notu ve 72 saatlik düzenleme süresi). Başlığı kilitliyorum; yeni soru için Öneri & Şikayet forumunu ya da özel mesajı kullanabilirsiniz. Güvenli alışverişler.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:
  • Meteoefe, ertugrul_280, yagmur_sevgi, veyselmutlu, SamsunliMelek
Yağmur bereket, yeter ki sel olmasın.
[-] FigenRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • Radarahmet
Kesinlikle katılıyorum, bunu forumda söyleyen ilk kişi sensin.

Teşekkürler, tam zamanında geldi bu bilgi. 🙏
Bursa şu an 33°C, asfalt eriyor resmen. 🔥
Modeller tahmin eder, gökyüzü karar verir.
[-] yilmaz83 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • sivasmeteo68
Bu yağmur tarım için can suyu olacak.

Yağmur nihayet geldi, toprak susamıştı. 🌧️