Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Sohbet Forumu Kuralları: Neler Konuşulur, Neler Konuşulmaz? (Lütfen Okuyun)

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba,

Sohbet forumu, hava dışındaki konular için açıldı: hobiler, seyahat, fotoğraf ekipmanı, teknoloji, kitap, yemek ve topluluk buluşmaları. Forumun geneli için geçerli kurallar burada da geçerli; birkaç noktayı özellikle hatırlatmak istedim.

Konuşulmayanlar
- Siyaset, din ve spor kulübü tartışmaları (ima yoluyla bile). Bu üçü için başka platformlar var, burası değil.
- Reklam, satış ve referans linkleri. Ekipman satışı için Alışveriş & Takas forumu kullanılır.
- Üçüncü kişilerin kişisel bilgileri, ekran görüntüsüyle başkasını ifşa etmek.
- Sağlık, hukuk ve yatırım tavsiyesi.

Konuşulanlar
- Buluşma ve gezi planları (kar gezisi, gökyüzü gözlem gecesi, kamp).
- Fotoğraf makinesi, drone ve telefon kamerası sohbetleri.
- Film, dizi, kitap, oyun; hava temalı olması şart değil.
- Forumla ilgili sohbet: kimin kaç yıldır burada olduğu, unutulmaz başlıklar, forum tarihi.

Üslup
Hitap "sen" olabilir ama saygı zorunlu. Şaka serbest, kişiyi hedef alan şaka değil. Bir başlıkta tartışma kızışırsa moderatörler başlığı 24 saat kilitler, kimse cezalandırılmaz; süre sonunda devam edilir.

Hava konuları
Burada başlayan hava sohbeti ilgili foruma taşınır; "yarın yağar mı" sorusu Günlük Hava forumuna aittir. Taşınan başlıklar için kimseye uyarı verilmez, yalnızca yönlendirme yapılır.

İyi sohbetler.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:
  • bulutKiymet, yozgat646, berkkar, havacisahin, SicakDalga07
Alıntı
(12.05.2025, 12:58)HavaAdmin Yazdı: Merhaba, Sohbet forumu, hava dışındaki konular için açıldı: hobiler, seyahat, fotoğraf ekipmanı, teknoloji, kitap, yemek ve topluluk buluşmaları. Forumun geneli için geçerli kurallar burada da geçerli; birkaç noktayı...
Yağmur yağarken pencereden bakıp 'bunu ICON demişti' demek ayrı keyif.

Kahvemi aldım, radar açık, cumartesi sabahı böyle geçiyor. ☕
Alıntı
Bu forumda herkes meteorolog, kimse hava durumuna inanmıyor.
[-] sanliurfaHavasi adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • Meryem_78, mugla05
Alıntı
Teşekkürler; "Konuşulanlar" listesindeki fotoğraf makinesi maddesini görünce sevindim, nihayet objektif sorularımı doğru yere yazabileceğim. Kar gezisi ve gökyüzü gözlem gecesi planları için de ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum; Kapadokya'da Ağustos Perseid gecesi güzel bir buluşma olur. Kurallara uygun mu, yoksa Astronomi forumuna mı gitmeli?
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • kayserifirtina, akgun04
Alıntı
(12.05.2025, 12:58)HavaAdmin Yazdı: Merhaba, Sohbet forumu, hava dışındaki konular için açıldı: hobiler, seyahat, fotoğraf ekipmanı, teknoloji, kitap, yemek ve topluluk buluşmaları. Forumun geneli için geçerli kurallar burada da geçerli; birkaç noktayı öze...
Buluşma planı buraya, gözlemin kendisi Astronomi forumuna. Yani "Perseid gecesi kim geliyor?" başlığı Sohbet'te, "Perseid 2025 gözlem raporu" başlığı Astronomi'de. Şimdiden davetli sayın beni.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • havaselin, Vildan_Karaman, iremfirtina, Seda76
Alıntı
Kısa not: Fırtına uyarısı okuyup balkondaki saksıyı almayan komşum yine şaşırdı.
Antalya bölge gözlemcisi | Yorumlar kişiseldir
Alıntı
Kurallar net, tek itirazım yok. Sohbet forumunun kışın "kar yağmadı, moral bozuk" başlıklarıyla dolmasını engellemek için bir de moral başlığı açalım derim; geçen kış Ocak ayında tek başıma üç tane açmışım, moderatör olarak kendime uyarı verdim.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 6 üye:
  • buluthalime, kenanu680, doganu, HacerOdabasi01, serefy, HavaAdmin
Alıntı
(12.05.2025, 18:53)HavaAdmin Yazdı: Merhaba, Sohbet forumu, hava dışındaki konular için açıldı: hobiler, seyahat, fotoğraf ekipmanı, teknoloji, kitap, yemek ve topluluk buluşmaları. Forumun geneli için geçerli kurallar burada da geçerli; birkaç noktayı öze...
Ali, o üç başlığı birleştirip "Kış Moral Köşesi" yapabilirsin, sabitlerim. Kar yağmayınca buraya sığınmak forumun geleneği, kuralları çiğnemiyor.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • malatyaliumut, SivasMeteo583
Alıntı
Bir meteoroloji sevdalısı daha, hoş geldin. Burada herkes biraz deli, alışırsın.
Alıntı
Günde 10 kez radar bakan biri olarak durumum normal mi?
Alıntı
Tahminler tutmayınca suçu hep ECMWF üstleniyor, iyi ki var.

Konu dışı olacak ama forumun mobil görünümü çok iyi olmuş.
[-] mert_trabzon adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • OzkanE89, aziz_hatay
Alıntı
(13.05.2025, 02:47)KarAvcisi34 Yazdı: Kurallar net, tek itirazım yok. Sohbet forumunun kışın "kar yağmadı, moral bozuk" başlıklarıyla dolmasını engellemek için bir de moral başlığı açalım derim; geçen kış Ocak ayında tek başıma üç tane açmışım, moderatör...
Bu tahmin tutarsa KarAvcisi34 adına heykel dikilsin, tutmazsa yine de sayarız.

Herkese günaydın, güne kahve ve radar ile başlıyorum. ☕
[-] yalcin107 adlı üyenin bu mesajını beğenen 8 üye:
  • gokyuzunuray, veyselmeteo, tuncayk62, Miray.Gunduz, HazalRuzgar, erhanm63, utku_hava, PalandokenKar
Alıntı
(12.05.2025, 12:58)HavaAdmin Yazdı: Merhaba, Sohbet forumu, hava dışındaki konular için açıldı: hobiler, seyahat, fotoğraf ekipmanı, teknoloji, kitap, yemek ve topluluk buluşmaları. Forumun geneli için geçerli kurallar burada da geçerli; birkaç noktayı...
Konu dışı ama HavaAdmin profil fotoğrafın çok komik olmuş.
Doluya karşı örtü, tahmine karşı sabır.
Alıntı
Ben artık modellere değil, kedimin uyuduğu yere bakıyorum; kalorifere yaklaştıysa soğuk geliyor.
[-] koray.demirci adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • IstasyonHalil
Alıntı
(12.05.2025, 18:53)HavaAdmin Yazdı: Buluşma planı buraya, gözlemin kendisi Astronomi forumuna. Yani "Perseid gecesi kim geliyor?" başlığı Sohbet'te, "Perseid 2025 gözlem raporu" başlığı Astronomi'de. Şimdiden davetli sayın beni.
Fırtına uyarısı geldi, komşu balkondaki halıyı içeri aldı; en güvenilir gösterge budur.
Alıntı