Konu: 24
Alınan Beğeni: 240 mesajda 1.657
Verilen Beğeni: 169
Ürün: Ecowitt HP2551 renkli ekran konsol + WS69 yedi-bir-arada dış ünite (sıcaklık, nem, rüzgar hızı ve yönü, yağış, güneş radyasyonu, UV) + WH32 iç mekân sensörü.
Yaş ve kullanım: Mart 2024'te alındı; Davis istasyonuma yedek ve karşılaştırma amaçlı olarak 18 ay balkon direğinde çalıştı. Sürekli dış mekânda kaldı, Bursa yazı ve iki kış gördü.
Durum:- Sıcaklık: Davis ile karşılaştırmada gölge ve rüzgarlı koşullarda +0,2 °C, sakin güneşli öğlede +0,9 °C (plastik kalkan sınırı, cihazın doğası)
- Nem: %2-3 yüksek okuyor, konsoldan ofset girilebilir; ben -3 girmiştim, sıfırlayıp veriyorum
- Yağış ölçer: Devrilen kova temiz, 100 ml testinde 15,6 mm okudu (beklenen 15,7), yani iyi
- Anemometre: Kepçe ve yön kanadı sağlam, yatakta ses yok; düşük rüzgarda 2 km/s eşiği var
- Güneş paneli ve süper kapasitör sağlam; pil olarak lityum AA takılı, kışa hazır
- Konsol: Ekranda çizik yok, Wi-Fi ile Ecowitt sunucusuna ve Weather Underground'a gönderim çalışıyor
Eksik / kusur: Direk bağlantı kelepçelerinden biri paslanmış (5 TL'lik parça). Kutu var, kılavuz yok (çevrim içi zaten).
Neden satıyorum: Davis'e ikinci bir yağış ölçer ekledim, yedek istasyona gerek kalmadı; balkonda üç direk fazla.
Fiyat: 6.500 TL, kargo alıcıya ait. Bursa içi elden teslim tercihim. Kapıda ödemeyi kabul ederim, ön ödeme istemiyorum.
Kime uygun: İlk istasyonunu alacak ve Davis bütçesi olmayan herkese; nem ofsetini bilen biri için gayet güvenilir bir set. Kurulum ve WU ayarını satın alana ben yaparım, uzaktan.
Sorular başlık altına, fiyat ve teslim özel mesaja.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
Konu: 19
Alınan Beğeni: 178 mesajda 1.110
Verilen Beğeni: 167
Halil bey, ben ilgileniyorum; bildiğiniz gibi istasyonum yok ve fotoğraf planı için sıcaklık, nem, çiğ noktası ve rüzgarı kendi konumumdan okumak istiyorum. İki sorum var: Ürgüp'te kışın -15 görüyoruz, WS69 bu soğukta çalışıyor mu? Bir de güneş radyasyonu sensörü bulut örtüsü değişimini yakalamak için yeterince hızlı mı, dakikalık veri veriyor mu?
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
(09.09.2026, 00:14)BulutKovalayan Yazdı: Halil bey, ben ilgileniyorum; bildiğiniz gibi istasyonum yok ve fotoğraf planı için sıcaklık, nem, çiğ noktası ve rüzgarı kendi konumumdan okumak istiyorum. İki sorum var: Ürgüp'te kışın -15 görüyoruz, WS69 bu soğukta... Sevindim, tam size göre bir set. -15 sorun değil; üretici -40'a kadar diyor, lityum pille Bursa'da -8'de hiç kesinti yaşamadım, -15 için de aynı pilleri öneririm, takılı geliyor. Güneş radyasyonu sensörü 16 saniyede bir veri gönderiyor; bulutun güneşi kapatması anında W/m² değerinde düşüş görüyorsunuz, timelapse ile eşleştirmek için fazlasıyla hızlı. Konsol 5 dakikalık arşivliyor, ancak Ecowitt sunucusu üzerinden dakikalık indirebilirsiniz.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
Alınan Beğeni: 167 mesajda 1.373
Verilen Beğeni: 150
Ürün sorusu: WS69'un yağış ölçeri kar için nasıl, kar dolunca ısıtıcı yokken tamamen kör kalıyor değil mi? Çekmeköy için ikinci set düşünüyorum ama kar günlerinde sıfır gösterecek bir yağış ölçer bende hüsran yaratır.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
(09.09.2026, 07:20)KarAvcisi34 Yazdı: Ürün sorusu: WS69'un yağış ölçeri kar için nasıl, kar dolunca ısıtıcı yokken tamamen kör kalıyor değil mi? Çekmeköy için ikinci set düşünüyorum ama kar günlerinde sıfır gösterecek bir yağış ölçer bende hüsran yaratır. Doğru, ısıtıcı yok; kar yağarken huni doluyor, eridikçe gecikmeli sayıyor. Kar günleri için hiçbir devrilen kova çözüm değil, Davis'inki de aynı. Kar için cetvel ve kar tahtası; yağış ölçer yağmur içindir. Çekmeköy için ikinci sete gerek yok bence, mevcut Davis'iniz yeterli.
Konu: 2
Alınan Beğeni: 7 mesajda 14
Verilen Beğeni: 59
Bence de öyle, çok erken heyecanlanmamak lazım.
Emeğine sağlık, çok detaylı bir analiz olmuş.
Konu: 0
Alınan Beğeni: 1 mesajda 1
Verilen Beğeni: 25
(09.09.2026, 07:20)KarAvcisi34 Yazdı: Ürün sorusu: WS69'un yağış ölçeri kar için nasıl, kar dolunca ısıtıcı yokken tamamen kör kalıyor değil mi? Çekmeköy için ikinci set düşünüyorum ama kar günlerinde sıfır gösterecek bir yağış ölçer bende hüsran yaratır. KarAvcisi34 haklı, geçen hafta da benzer bir durum yaşadık.
Katılıyorum, bu konuda tecrübe konuşuyor.
2006 yılından beri her sabah gökyüzü kontrolü.
Alınan Beğeni: 5 mesajda 10
Verilen Beğeni: 20
(09.09.2026, 08:14)IstasyonHalil Yazdı: Doğru, ısıtıcı yok; kar yağarken huni doluyor, eridikçe gecikmeli sayıyor. Kar günleri için hiçbir devrilen kova çözüm değil, Davis'inki de aynı. Kar için cetvel ve kar tahtası; yağış ölçer yağmur içindir. Çekmeköy için... Katılıyorum IstasyonHalil, keşke daha çok kişi bu detaya dikkat etse.
Bence de öyle, yerinde bir tespit olmuş.
Alınan Beğeni: 1 mesajda 2
Verilen Beğeni: 16
(08.09.2026, 22:08)IstasyonHalil Yazdı: Ürün: Ecowitt HP2551 renkli ekran konsol + WS69 yedi-bir-arada dış ünite (sıcaklık, nem, rüzgar hızı ve yönü, yağış, güneş radyasyonu, UV) + WH32 iç mekân sensörü. Yaş ve kullanım: Mart 2024'te alındı; Davis istasyonuma... Çok teşekkürler IstasyonHalil, sorumu bu kadar sabırla cevapladığın için.
Tahmin tutmazsa suç modelde, tutarsa bizde.
Alınan Beğeni: 5 mesajda 12
Verilen Beğeni: 38
Evet, ben de öyle düşünüyorum, sabırla takip edelim.
Evet, ben de aynı sonuca ulaştım.
Alınan Beğeni: 193 mesajda 1.068
Verilen Beğeni: 160
(08.09.2026, 22:08)IstasyonHalil Yazdı: Ürün: Ecowitt HP2551 renkli ekran konsol + WS69 yedi-bir-arada dış ünite (sıcaklık, nem, rüzgar hızı ve yönü, yağış, güneş radyasyonu, UV) + WH32 iç mekân sensörü. Yaş ve kullanım: Mart 2024'te alındı; Davis istasyonuma... Anemometre yatağında ses yok demişsin, güzel; bu setlerde 2 yıl sonra yatak gıcırdamaya başlar. Rüzgar yönü kanadı 16 yön mü yoksa derece mi veriyor? Ürgüp'te lentikuler için yön önemli olacak, Bulut arkadaş için soruyorum.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
Alınan Beğeni: 2 mesajda 2
Verilen Beğeni: 62
Bu sıcaklarda Sivas çeşmeleri hayat kurtarıyor.
Sisli sabahlar, berrak akşamlar.
Konu: 1
Alınan Beğeni: 2 mesajda 10
Verilen Beğeni: 16
Teşekkürler, açıkçası bu kadar detaylı cevap beklemiyordum.
Emeğin için teşekkürler, takipteyiz.
Alınan Beğeni: 178 mesajda 1.110
Verilen Beğeni: 167
Egeli, teşekkürler; Halil bey özel mesajda cevapladı, kanat derece veriyor. Karar verdim: alıyorum. Kapıda ödeme ile kargoyu Ürgüp'e istedim, Halil bey kabul etti. İlk istasyonum olacak, heyecanlıyım; kurulumda sensör yüksekliği ve konum için yine sizi rahatsız edeceğim.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
Konu: 2
Alınan Beğeni: 9 mesajda 20
Verilen Beğeni: 93
Evet, bu sene Eylül ayı gerçekten anormal geçiyor.
Doğru söze ne denir, eline sağlık.
Sıcaklık, nem, rüzgar; gerisi laf.
|