Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Yağış ölçer kalibrasyonu nasıl yapılır?

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Davis Vantage Vue ile Ecowitt HP2551 arasında kaldım; bütçe ve Türkiye'de servis açısından deneyimi olan var mı? Kalibrasyon önerilerinizi bekliyorum.
Yeni başlayanlar, sorun; hepimiz oradan geçtik.
[-] izmirHavasi adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • efemeteo, ertugrul01
Alıntı
(08.09.2026, 09:01)izmirHavasi Yazdı: Davis Vantage Vue ile Ecowitt HP2551 arasında kaldım; bütçe ve Türkiye'de servis açısından deneyimi olan var mı? Kalibrasyon önerilerinizi bekliyorum.
Bir sorum olacak: 850 hPa sıcaklığı ne anlama geliyor, neden hep ondan bahsediliyor?

GFS çıktısını yorumlarken topografyayı unutmayın.
Bir termometre, bir defter, bir ömür.
Alıntı
Model çıktılarını yorumlarken jet akımının konumuna bakın. Yeni gelişme olursa yazarım.
Alıntı
(08.09.2026, 17:25)zonguldakmeteo875 Yazdı: Bir sorum olacak: 850 hPa sıcaklığı ne anlama geliyor, neden hep ondan bahsediliyor? GFS çıktısını yorumlarken topografyayı unutmayın.
Bu fırtınanın adı var mı, Avrupa'dan gelen sistem mi?
[-] havacisedat adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • yagmur_Yasemin
Alıntı