Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın
Vds satın al

GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024)

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 günlük tahmine bakıp bayram planı yapan arkadaşım var, her gün değiştiriyor planını. Balkondaki termometre ile uygulama arasındaki fark bizim evde tartışma konusu, termometre kazanıyor.
Yağmur kokusunu sevenler kulübü.
Model takibi: ECMWF 00z/12z, GFS dört run
[-] aktas_nevsehir adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • kenanmeteo
Vds satın al
ECMWF de GFS kadar olmasa da sıcak; iki model birlikte sıcak diyorsa yüksek ihtimalle olur.

Haftalık indeks paneli geldi.
Bursa / Nilüfer | Deterministik run hikâyedir, ensemble istatistiktir. | Haftalık indeks paneli: Pazartesi
[-] EnsembleEce adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • serhat_zonguldak, AksarayHavasi, demirs86
384 saatlik GFS'e bakıp plan yapan varsa uyarayım, o harita her run değişir.
00z, Türkiye saatiyle gece 03 demek; çıktılar da genelde sabaha doğru tamamlanır.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
[-] aydoganu adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • sezgin_79
12z run'ı Artvin için 28 mm yağış veriyor, bir önceki çıktıda bu yarı yarıyaydı. Modeller biraz geç kaldı, olay erken başladı.
Gökyüzüne bakmayı unutmayın.
[-] mesut_hava adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • omerKar, SamsunliMelek
Bu kadar zıplayan run'lar varken bir şey demek zor, sabah tekrar bakarız.
Hava durumu değil, hava tutkusu.
[-] onur_00 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • sukruelmas
ECMWF sıcağı biraz törpüledi, 41 yerine birkaç derece daha düşük gösteriyor. GFS 06z çıktısını paylaşabilir misiniz, telefondan açamıyorum.
Antalya bölge gözlemcisi | Yorumlar kişiseldir
Gözlemler Muratpaşa / Antalya çevresinden
[-] tugaykose adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • mersinlitamer
Genel tablo Temmuz ayının ikinci yarısında değişim gösteriyor, bunu şimdiden not düşeyim.
Bugünkü run'lar dünkü heyecanı biraz söndürdü açıkçası.
[-] emin98 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • yildizgozlem
(07.07.2024, 21:35)aydoganu Yazdı: 384 saatlik GFS'e bakıp plan yapan varsa uyarayım, o harita her run değişir. 00z, Türkiye saatiyle gece 03 demek; çıktılar da genelde sabaha doğru tamamlanır.
aydoganu bu soruyu ben de merak ediyordum, cevap gelirse ben de öğrenirim.
Telefondan bağlanıyorum · Havsa / Edirne
(06.07.2024, 19:59)SinoptikAyse Yazdı: Şu anki tabloya göre 10 Temmuz civarı bir değişim bekliyorum, ama bunu kesin bir tahmin olarak değil eğilim olarak yazıyorum.
SinoptikAyse senin gibi düşünenler çok, ama sonuç her zaman beklendiği gibi olmuyor.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
[-] cahit730 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • tugrul_772
GFS bu kez tek başına kalmış, diğerleri kuru; ben çoğunluğa oynuyorum. Uzun vadeli çıktılarda bir yağış sinyali var ama deterministik run'lar sürekli zıplıyor.
[-] umit86 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • bilgini
Vds satın al
Bu sistemin geçişi sırasında ön tarafta ılık, arka tarafta soğuk hava; cephe geçişi belirgin olacak.
06z run'ı resmen atladı, bir önceki çıktıyla alakası yok.
Konya | Kış tahmini Ekim'de yazılır, Mart'ta karnesi verilir. | ENSO + Sibirya kar + QBO
[-] UzunVadeciMert adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • havahazal, LodosBogazi, havacitolga
Cephenin geçişi 10 Temmuz öğle saatlerinde bekleniyor.
Sizce yazın en sıcak ayı Temmuz mu Ağustos mu, istatistik ne diyor?
Kar tanesi kadar sabırlı ol.
[-] AynurSimsek59 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • erolguler
Bir ekleme: Model haritalarındaki renkler ne anlama geliyor, özellikle mor olanlar? Herkese iyi akşamlar.
06z ve 18z run'larına daha az gözlem girer diye bir kanı var ama fark sanıldığı kadar büyük değil.
ICON 12z run'ında sistem biraz daha kuzeyden geçiyor.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • recep61, ibrahimavci, demirs86
Farklı düşünüyorum ama tartışmaya açığım, kaynağını paylaşırsan bakarım. Herkese iyi akşamlar.
Radar ve uydu takibi sabah kahvesiyle birlikte
[-] kar_Busra adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • DamlaFirtina